Saftig fiskeburger

Når man har lyst på noe skikkelig godt og tilfredsstillende finnes det nesten ikke noe bedre å spise en real burger. En saftig god burger slår aldri feil, og er noe som alle liker.

Enten du liker best en klassisk enkel burger eller en mer ”eksotisk” eller en laget av fisk, finnes det en burger for enhver gane. Vi var litt lei av all julemat og hadde lyst på denne saftige fiskeburgeren. Her er vår favorittoppskrift med hjemmelagde pommes frites.

Hjemmelaget pommes

Hjemmelaget pommes frites er noe som gir den siste kronen på verket til en vellykket burgermiddag. Har du en frityrkoker går dette lekende lett, og du får et perfekt resultat. Det er ekstra dekorativt å skjære dem ut av ekstra store poteter for å få fine grove pommes frites. Server dem med ulike dipper som salsa, hvitløksdipp eller agurkmiks.

1

Fiskeburger

Dette er et sunt og virkelig godt alternativ til et burgermåltid.

For 4 personer

INGREDIENSER

600 g fiskefilet ( torsk, seig og laks passer ypperlig)

11⁄2 ts salt

11⁄2 dl melk

1 ss potetmel

1 stk finhakket løk

2 ss hakket frisk gressløk

1⁄2 ts pepper

2 ss margarin , til steking

4 stk grove hamburgerbrød

4 blad hodesalat

4 blad rød lollo salat

Slik gjør du:

  1. Skjær fiskefileten i biter og ha dem i en foodprosessor. Tilsett salt og kjør til alt er blandet. Spe forsiktig med iskald melk. Ha i potetmel, finhakket løk, gressløk og pepper. Kjør et par omganger til.
  1. Ta litt kaldt vann på hendene og form fiskemassen i fine store og flate burgere. Stek dem i en stekepanne med margarin 4 – 5 minutter på hver side.
  1. Varm hamburgerbrød på grillen, komfyren eller gjerne i et stort toastjern. Legg salaten i hamburgerbrødene og legg på ferdigstekte fiskeburgere. Tilsett ønsket dressing.

 

Frisk Sennepsdressing

 3 ss Majones

2 ss Rømme

1 ss Sennep

1 ss vårløk

1 ts sitronsaft

Slik gjør du:

Bland alt sammen godt i en bolle og dressingen er klar til servering.

2

Håper det smaker!

Klem A&C


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *