Christians Julebad

Vi elsker å bade ut i det fri i vårt badekar på gården. Nå som det snart er jul har Christian sin egen oppskrift på et behagelig og velgjørende julebad.

Det er ikke noe som minner mer om en god norsk jul en duften fra frisk gran fra skogen. Dette er en duft som vekker gode juleminner for oss! Inne i stuen kommer denne deilige skogsduften fra årets juletre, men Christian ønsker også denne duften når han tar et avslappende bad i førjulstiden.

4

Det Christian gjør er rett og slett å lage et avkok på friske granbarkvaster som han så heller i et varm badevann. Da nyter han dette deilige badet mens han nyter naturen rundt og hører på julemusikk fra sin bærbare høyttaler. Hundene løper rundt imens og leker, men må også komme å utforske dette velduftende badekaret pappa sitter i. Dette synes de er veldig rare greier!

235

Et slikt granbad er ikke bare behagelig men har flere gode egenskaper for kropp og sinn. Dette avkoket på gran hjelper på å åpne luftveier og lunger samt at det har en mykgjørende effekt på huden. Gran har også en lindrende effekt for personer som har reumatiske problemer. Duften i seg selv er med på å senke stressnivået og gi energi.

1

Slik lager du Christians Julebad

Dette trenger du:

– 1 liter vann

– 3-4 friske granbarkvaster

Slik gjør du:

  1. Finhakk granbarkvastene
7
  1. Kok opp vannet og la granbaret kok i 10 minutter, etter dette tar du kjelen vekk fra varmen og lar den trekke i 10 minutter til.
8
  1. Sil så av dette avkoket i en kanne slik at alt av nåler og kvaster ikke blir med i badevannet.
9
  1. Hell over avkoket i en ren flaske og la den stå kaldt til du skal bruke den. Det beste er å bruke det med en gang da dette er ferskvare.
10

Da er det bare å helle denne herlige granduftende vesken i et varmt rennende bad og nyte duften av jul!

6

Ha en riktig fin førjulshelg alle sammen, og nyt gjerne et deilig avslappende bad du også!


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *