Vakkert gårdskjøkken

Innehaver av Skafferiet på Hovinsholm gård, Charlotte Holberg Sveinsen, åpner her dørene til familiens nyoppussede, private kjøkken. Det oser av kjærlighet til hjemmelaget mat og ærbødighet for tradisjoner.

Charlotte Holberg Sveinsen er gift med Tolle Hoel Slotnæs, bor på den vakre historiske gården Hovinsholm ved Mjøsas strand . Gården har lange tradisjoner og  spennende historie 5000-6000 år tilbake i tid. Charlotte liker å omgås mennesker og elsker å lage mat. Hun driver også cafeen Skafferiet i tilknytting til herregården. Charlotte har lidenskap for matlaging, maten hun lager må være laget fra bunnen av og i så langt som mulig være basert på lokale råvarer. Skafferiet har blitt en perle av et spisested og gjestene reiser lange veier ifra for å besøke det idylliske stedet på Helgøya.

123

I oktober i fjor sto familiens nyoppussede, private kjøkken klart, og Charlotte har gjort et unntak ved å la oss besøke det med foto utstyr på slep. Hun forteller at det lå opprinnelig to kjøkken her; det ene grovkjøkken med anretning og den andre delen selve gårdskjøkkenet. Veggen mellom sonene gikk bak peisen.

101112

Familien ønsket seg et lunt, varmt og gjestfritt kjøkken, men det var litt av en utfordring å tegne et kjøkken på 75 kvadratmeter med seks vinduer og tre dører! I tillegg finnes det spiskammers, kjølerom og er rom i kjelleren til oppbevaring. Det var helt avgjørende å få et praktisk og rasjonell kjøkken løsning for mye matlaging

45

Charlotte har vært inspirert av engelske herskapskjøkken og hentet ideer fra både Italia og Frankrike. Den vakre samlingen av kinesisk porselen var utgangspunktet for oppussingen og har fått hedersplass på veggen bak spisebordet.

679

Med sin lidenskap for mat har Charlotte nå lyst til å ha workshops på kjøkkenet for små, matinteresserte grupper. Det har vi kjempe lyst å delta på så håper vi kan blogge fra noen slike eventer i en fremtid. Før den tid har vi lyst å inspirerer deg med bilder vi har fotografert i det fantastiske herskaps kjøkkenet.

1415

Vi gratulerer Charlotte med et fantastisk vakkert og gjennomført kjøkken design som oser herskapelig og klasse!

16

Ha en fin  januar søndag!

Klem A&C

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *