Grillet kylling med bær og grønn pepper

Nå er vi et godt inne i januarmåned og har lagt julen 2016 bak oss, samtidig som flere er godt i gang med årets nye forsett. Vi har sunn mat og trening som nyttårsforsett og føler vi har vært flinke til å følge opp den sunne livstilen.

Det er godt å ha kommet i gang med fysisk aktivitet og trening. I hverdagen spiser vi sunt og begrenser kosen til helgene. Men sunn mat trenger ikke å være kjedelig. Det er gøy å eksperimentere med mye og nye smaker. Denne grillede kylling oppskriften har en herlig frisk og eksotisk smak, i tillegg til at den er supersunn. Håper det smaker!

 Oppskrift : Grillet kylling med Bær og grønn pepper

(ca. 4 personer)

Dette trenger du:

1

4 kyllingfileter (rene uten bein)

1 dl granateplesaft fra fersk granateple

frø/innmat fra ½ granateple

2 ss Sumac krydder (eller 3 ss sitronsaft)

2 ss olivenolje

2 ts tørket chili

3 ss gresk jogurt

2 ss smør

3 ss solbær og rips miks

1-2 ss hele grønne pepperkorn

salt & pepper

En bunt med fersk storbladet persille

4 grillpinner i tre

Slik gjør du:

Tørk av kyllingfiletene og skjer et snitt rett over midten på hver file. Tre den på grillpinnene. Kakk ut granateplekjærner fra ½ frukt i en skål og press saften ut i en annen skål så du har ca. 1 dl granateplesaft.

2

Bland sammen saften fra granateplene med Sumac krydderet(eller sitronsaft),. Litt om Sumac: Sumac er et krydder populært i Midtøsten. Det er mørkerøde bær som blir knust til pulver, og har en lett bitter og syrlig smak, kan minne om sitron.

3

Bland inn olivenolje og chilikrydderet i saften med sumac.

45

Gni kryddermiksen godt inn i kyllingkjøttet på spydene, vi bruker en plastpose og lar kjøttet ligge i marinaden i 2-3 timer i kjøleskapet. Vend spydene innimellom i marinaden.

6

Varm opp grillen eller ovnen. Vi elsker Falcon Mercury komfyren vår som har en egen grillskuff. Den er perfekt til slike retter. Løft ut kyllingspydene fra marinaden og legg de på folie i grillen. Ta vare på marinaden!

7

Bland inn den greske jogurten i resten av marinaden. Tilsett litt salt og pepper.

8

Ta en matpensel og fordel jogurtmiksen over kyllingspydene. Grill så spydene ca. 5 minutter på hver side. Under steking kan spydene jevnlig pensles med jogurt blandingen.

9

Skjær opp litt persilleblader og ha i en bolle. Dander resten av persille bladene på et serveringsfat og legg de ferdig grillede kylling spydene over.

10

Stek de grønne pepperkornene i smør på høy varme. Tilsett solbær og rips og stek dem sammen med pepperkornene. De er ferdige når bærene har hovnet opp og ser sprengferdige ut.

11

Hell de stekte bærene over kylling spydene og topp det hele med den hakkede persillen og innmaten til granateple.

12

Serveres med en frisk salat en jogurtdressing og tynnbrød.

13

Bon Appetitt!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *