Lounge stue til begjær

Det er mange som kontakter oss for interiørtips til en litt mer avslappet lounge stil til stuen. Her er en stue vi har tegnet og innredet for en kunde i fjor sommer. Vi deler gjerne med deg som leser bloggen vår noen gode tips til en perfekt avslappet loungestue.

Denne kunden ønsket at alt skulle bli nytt. Utgangspunktet var en hyggelig tradisjonell stue med en vanlig sofa og et litt rustikt stuebord med lenestol i skinn til. Møblene gikk i sand og brune nyanser og stuen var pen men virket litt upraktisk og utdatert. Ønsket til kunden var å få en stue som var som en lounge hvor det var trivelig å kaste seg ned i sofaen foran en god tv-serie og så skal rommet fungere når det er gjester på besøk og da skal det være sitteplass til flere.

1

Vi valgte ut sofagruppen Bricks fra Gervasoni levert av Balzac interiør på Frogner. Denne sittegruppen er avslappet og kul. Trekket kan lett tas av og vaskes eller bestilles nytt hvis man ønsker ny farge på møblene senere. Det er lett å kjøpe flere moduler til hvis det trengs flere sitteplasser i gruppen etter hvert. Da er det også tøft å blande moduler i ulike farger. Modulene er ikke tunge og kan lett flyttes rundt. De dype stolene er fine alene eller satt sammen til en så lang sofa man ønsker. Dette møblet er et lekent og herlig lounge møbel som vi har satt vår elsk på! Besøk Balzac, det er e interiørbutikk som inspirerer.

2

I sofaen supplerte vi med noen pynteputer for å bryte opp i mønster og farge. Da valgte vi puter som tar igjen fargene og formuttrykket på Beni Ourain teppet som kunden hadde fra før. Det var det eneste de ønsket å beholde fra den gamle stuen. Det er et ekte gammelt teppe kjøpt i souken i Marrakech så det er virkelig et flott teppe som helt klart måtte få sin plass i den nye stuen.

3

Stuebordet er designet og spesiallaget på mål av Annette. Bord designet hennes heter Layer Table og hver bord topp blir anpasset etter kundens ønske av materiale og farge. Her er 2 av bordtoppene flislagt med en hvit og sort kryssflis så er en støpt i betong og 1 i tre som er håndmalt i et personlig kunstverk. Rammen på bordet er i metall og kan bestilles i hvitt eller sort.

4

Annette maler toppene av bordet i det mønstret som kunden ønsker og noen gir henne frie tøyler. Her malte hun et litt humoristisk bilde av et glass som har kvelvet med utgangspunkt i kundens vinglass. Du kan lese mer om Annettes bord design her.

5

Bokhyller som er en del av designet og kan velges til bordene i ulike høyder både i sort og hvitt. Tanken Annette hadde med dette designet var å skape et fleksibelt kollasjbordsett som lett kan flyttes på og med bøkene i nærheten der man sitter og leser dem. I denne stuen var det så mange kule coffee table books som vi syns fortjente å få plass i en boklist på veggen i tillegg til bokhylle modulen.

6

Utsmykningen på veggen er en kombinasjon av personlige bilder, kunst og naturelementer. Kunsten kjøpte vi hos Lykkelig på Haver som har et godt utvalg foto og malt kunst. Her er bildene og tallerkenene satt sammen i en kollasj heller en å ha dem hengt opp på en lang rekke bortover veggen. Dette er med på å skape en personlig og lekent utrykk som passer perfekt i en litt lav sittelounge. Den kule vegglampen er fra Milla Boutique og fungerer både som leselys og stemningsbelysning etter det som er behovet.

78

I denne stuen hadde vi fokus på å skape et nytt moderne og lekent lounge utrykk noe som passer både for de voksne og barna. Den lille barnestolen fikk vi trukket om i et nytt stoff og vips så passet den inn i stuen, noe den ikke gjorde før med det sterk rosa stoffet.

9

Det er lurt å innrede en lunge stue med moduler som er lett å flytte rundt. Slik får man en dynamisk stue som er lett å forandrer etter behov. Den bør være koselig og lun og så er det fint om rommet passe både for store og små. Rommet invitere til hygge foran tv og trigger til å krype opp i hjørnet av sofaen med en god bok. Det er viktig at rommet fungere når det er gjester på besøk og være like trivelig en alene hjemme kveld.

Ha en fin kveld!

Klem A&C

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *