Nytt gårdskjøkken

Det er nå ca. 6 måneder siden  storoppussingen på gården. Kjøkkenet har stått ferdig en stund men det ferdige resultatet ble ikke delt før det var ute på trykk i Vakre Hjem & Interiør sin kjøkken utgave. Nå er magasinet ute og nå er det endelig på tide å vise hvordan resultatet har blitt!

Jeg er kjempe tilfreds med valg av kjøkken i heltre eik fra Neptune Home. Det er et håndlaget kvalitetskjøkken fra England som har vært mitt drømmekjøkken lenge. Det er noe så rent, klassisk og tidløst med det umalte treverket som passer gården og den landlige stilen.

Men det var ikke bare kjøkken typen som var et viktig valg. Alt rundt som tapet, farger og detaljer er også nøye gjennomtenkt og planlagt. Siden jeg valgte å flislegge store deler av rommet både på gulv og vegg var dette viktige valg for utrykket i rommet.

Jeg er veldig stolt av å ha blitt valgt ut til å jobbe som trend konsulent for flis kjeden Right Price Tiles. Det er en drøm å være med bak i kulissene på innkjøp av varer og samarbeide med kjeden om hvilken trendretning de skal satse på. Det er en jungel med flis der ute og da er det viktig å treffe riktig på innkjøpene som blir gjort i store volum.  Min rolle har ikke bare vært på innkjøp men også som motivator og trend konsulent i butikkene. Det er så gøy å snakke med alle de flotte menneskene som er ansatt i kjedens butikker rundt i Norges land, for en flott gjeng!

Da var det ganske så naturlig at drømme gulvflisen til kjøkkenet er fra Right Price Tiles. Mønstret syns jeg er helt rått, det ser ut som et overdimensjonert vintage rotting mønster. Men flisene kan også legges i flere andre grafiske mønstre. Dette mønstret blir til av 2 fliser den ene heter Naveta Retro Blanc og den heksagon formede flisen heter Retro Blanc Hexagon. Besøk hjemmesiden her til Right Price Tiles her mer info.

Flisen på kjøkkenet går hele veien ut i gangen utenfor kjøkkenet uten at det er brukt gulvlist. Det ble en så fin helhet selv om rommene har ulike farger og interiør.

Men det var ikke bare gulvet som ble flislagt. På veggen over komfyren ser du flisen jeg valgte på vegg. Det er en klassisk hvit glasert rektangulær flis. Først skulle flisen kun legges rundt sonen der Falcon komfyren står men så ble valget tatt å la flisen gå igjen rundt på veggen i hele rommet.

Veggflisen heter Rustico Blanco og har en nydelig håndlaget utrykk som jeg synes understreker gårds følelsen på kjøkkenet. På veggen over flisen falt valget på en klassisk tapet fra Sandberg, mønstret er fra 1880-talet akkurat som huset. Og de hvite vegglampene fra Gras gjør at sammensettingen av det klassiske, historiske og rene også får et moderne preg.

Valget av fug påvirker også flisens utrykk mye. Her var det så mye elementer i rommet så da falt valget å en hvit fug for å roe det litt ned.

Jeg er rett og slett kjempe fornøyd med den store forandringen. Her kan du lese litt om prosessen fra oppussingen :

http://www.annettenordstrom.com/2016/08/22/vi-river-kjokkenet-pa-garden/

http://www.annettenordstrom.com/2016/09/04/kjokkenet-tar-form/

Og når marmor benkeplatene ble produsert hos Allstein:

http://www.annettenordstrom.com/2016/09/24/marmor-bonanza-pa-smabruket/

Det er ikke bare jeg som er stor fornøyd med kjøkkenet. Tootsie og Chappy elsker at det har blitt en lun gulvvarme og koser ofte sammen med meg i rommet. De håper nok at det detter en liten godbit fra kjøkkenbenken av og til også 😉

Klem Annette

6 Comments

 1. Lene Larsen

  super flot og anderledes
  synes at det er synd, at du ikke har valgt et andet emfang. Det havde været mere åbent, hvis du havde valgt emfang i bordet eller på loftet.

  1. Hei Lene, tusen takk for hyggelig og konstruktiv tilbakemelding =)

 2. Kjempetøft, personlig og annerledes! Love it!

  1. Tusen takk Mai <3 så koselig feedback =)

 3. Anja Thidé

  Hej Annette. Vi såg ditt kök,och golv i en tidning i Sverige för ca 7 månder sedan. Vi åkte till right price i Norge/Fredrikstad och köpte detta golv. Fastande för det bägge två direkt. Nu en fråga till dig då vi inte ser ungefär vilken färg du har på fogarna. Är de ljusgrått eller mörkgrått i fogarna. Min man har lagt golvet som ni gjort, men vi är oeniga om vilken färg som är i fogarna. Vore jättesnällt att få information av dig så vi inte förstör detta underbara golv./ Anja.

  1. Hei Anja =) Så utrolig kult at dere har lest og blitt inspirert av mitt kjøkken til å ta turen helt til Norge på shopping! Jeg brukte en lysegrå fug på mitt kjøkken, men den er også fin med mørkere grå. Den lysere grå vill nok bli litt mer nøytralt mens en mørkere fug fremhever flisens form. Se litt i forhold til andre materialvalg på kjøkkenet og møblenes farger når dere tar valget. Har dere noe annet mørkt i rommet ville jeg gått for en mørk fug me hvis rommet har lyse farger ville valgt den lyse grå fugen. Håper dette hjalp dere litt på vei til riktig valg. Hvis dere lurer på noen mer kan dere mail meg: annette@annettenordstrom.no. Lykke til med oppussingen! =) Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *