Bacalao med tang

I forrige innlegg var jeg på tang høsting i Lofoten. Etter den friske formiddagen i fjæra gikk Frida rett i action på kjøkkenet. Hennes plan var å lage en Bacalao med tang. Bacalaoen til Frida er allerede den beste som er og jeg er spent på hvordan den smaker med tang.

En liten time senere var retten klar og vi kaster oss ned i godsofaen i på Solsiden Brygge. Restauranten Himmel og Havn der Frida er kjøkkensjef er vegg i vegg med resepsjonen på Solsiden Brygge der jeg pusset opp resepsjonen nå i påsken. Denne røde Bacalaoen står perfekt til de røde vintage møblene så da måtte rette fotograferes her før den blir slukt.

I denne tretten er det brukt Grisetang, dette er en tangtype som er representert langs hele den Norske kysten. Den er lik blæretang men lett å skille fra den med den karakteristiske oliven grønnfargen. Den vokser på ca. 2 meters dyp men vi plukket den når det var lavvann.

Retten er også toppet med Trøffeltang som er en liten tett rød brun busk. Når denne tangen blir tørket smaker den trøffel. Og denne smaken er aldeles utsøkt. Frida har utviklet et trøffeltangsalt som hun drysser over maten før servering.

Oppskrift:

Fridas Bacalao med tang

4 personer

Dette trenger du:

520 g utvannet klippfisk

3 bokser hakket tomat

1 dl olivenolje

1 ss tomat pure

1 ss sukker

4 gulrot

1 paprika

1 løk

1/2 fennikel

2 cm chilli

2 fedd hvitløk

50 g Persille

50 g Grisetang skudd

1 ss smør

Salt

Pepper

Fremgangsmåte:

Kutt fisk og grønnsaker i passende biter og bland alt sammen i en ildfast form. Stek dette på 160 grader i ca. 50 min midt i ovnen. Kok poteten etter anvisning på pakken og kutt den i passende biter. Vend i poteten før servering og smak til med salt og pepper. Server bacalaoen med pisket rømme, brød og smør. Og hvis du har tilgang på Trøffeltang så dryss dette i tørket form over retten til slutt før servering.

Dette var aldeles nydelig godt!

=)

Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *