Beise lørdag

God lørdag på deg, håper du nyter det magiske sommerværet som besøker oss i dag! Jeg har tatt et skikkelig tak ute på gården

Hver vår er det mye som skal på plass både i hagen og med bygningsmasse på småbruket. Og beising av trapper og plattinger er et årlig gjøremål på listen. De blir slitt i løpet av en tøff vinter og treverket skriker etter litt pigment og olje.

Den siste uken har jeg hatt skikkelig vondt i ryggen. Jeg tok faktisk en prat med legen min og han sa at det viktigste var å holde seg i bevegelse. Det verste for den type ryggsmerte som er å sitte. Da var det bare å innse at kontorarbeidet som ligger i lupen må vente noen dager til. Siden jeg fikk beskjed om å holde meg i bevegelse tenkte jeg at beising av trappen og plattingene er supert i solen.

Det er viktig å vaske vekk alt av smuss, så hele prosessen begynte med det i dag tidlig.

Så var det greit å slipe vekk rustflekker etter metall ting som har stått på plattingen.

Og når treverket hadde tørket i solen var det klart for et strøk med beis. Jeg elsker den Natt Sorte beisen til Flugger. Den gir treverket en herlig naturlig mørk nyanse uten å dekke trestrukturen.

Det er så deilig å se treverket få olje og farge, plankene er så tørre etter vinteren å suger til seg alt på et blunk.

Det er rett og slett herlig å gjøre noe nyttig samtidig som jeg nyter den herlige forsommer dagen og holder ryggen i bevegelse.

Etter at beisen var tørr i den varme ettermiddagssolen fikk jeg satt lounge møblene på plass. Tootsie er rundt meg hele tiden og hun syns det var helt topp å få alt på plass igjen så kosen kan begynne.

Nå nyter jeg solnedgangen med et godt glass hvitvin, før jeg tusler bort til mine naboer Kristine & Bobby for litt lørdags hygge.

Ønsker deg en herlig lørdagskveld!

Klem Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *