Gjenbruk & Vintage

For et par dager siden shoppet jeg i bruktbutikken til Line og Merete. I dag har jeg lyst å dele et av antrekkene jeg kjøpte. Gjenbruk er fantastisk, vi lever i en tid med alt for høyt forbruk og da føles det ekstra godt å shoppe når man sitter igjen med masse fine ting og samtidig god samvittighet.

I Lofoten er det høy moral i forhold til gjenbruk, her blir det meste tatt vare på for å finne et nytt hjem eller bruksområde. Jeg har alltid brukt gamle ting i mitt interiør design og derfor er det ekstra inspirerende å jobbe på et sted der dette blir praktisert. Mitt neste design oppdrag gleder jeg meg veldig til å ta tak i, disse 1800-tals rorbuene skal få nytt liv og jeg har fått design jobben.

I oktober går jeg i gang med tegnejobben. Det blir en kjempe utfordring å tegne noe helt nytt og spennende samtidig som alt det gamle skal ivaretas. Det bobler over med masse ideer allerede og det blir gøy å få det ned på papiret.

De gamle rorbuene skal påles opp og ligge over vannet her på bryggen i Ballstad. Rorbuene skal bestå av nye og gamle deler og planen er at de skal stå klare til utleie i løpet neste år.

Så i dag tok jeg en liten tur inn i den gamle rorbuen for å kjenne litt på energien i det gamle bygget. Det er når jeg sitter inne i slike gamle hus at ideene kommer. Men samtidig tenkte jeg at dette var en perfekt location for å ta bilder av antrekket jeg kjøpte i vintage butikken på Solsiden.

Jeg er så fornøyd med kjøpene. Den kule vintage Levis buksen med sleng forelsket jeg meg i.

Skoene er Aldo og bruk kun en gang. Elsker at det er matt sort skinn og at helen er i sort lakk. Jeg hadde ikke pakket med meg høye heler til turen og når jeg kjøpte jeansen som var så lang i bena måtte jeg komme litt opp i høyden.

Pilot jakken og den sorte silke blusen er begge fra Zarah og nesten ikke brukt. Jeg syns det ble en kul kombinasjon med de røffe gamle jeansene og høye heler.

Da sitter jeg her i den 130 år gamle rorbuen jeg skal gi nytt liv til å tenke på designutrykket som skal innføres. Gleder meg masse til å dele tegninger og ide kollasjer av designet på bloggen utover høsten.

Kos deg med sommerhelgen som nærmer seg!

Klem

Annette

2 Comments

  1. Så utrolig spennende jobb du har fått med å pusse opp/ innrede gamle rorbuer, de kommer til å bli super fine når du er ferdig 🙂 Du er sååå flink og stilig dame 🙂 Lofoten ser utrolig koselig ut og et sted som står på besøks lista mi og det blir ikke mindre fristende etter å ha fulgt bloggen din derfra i sommer 🙂 Ser helt amazing ut der oppe 🙂

    1. Hei Anita, Lofoten er aldeles magisk! Du bør virkelig legge ferie hit og til Solsiden Brygge =). Jeg sitter faktisk denne uken å tegner på rorbuene, det er et kjempe spennende prosjekt jobbe med! =) Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *