Min siste dag i Lofoten

Da var min sommerreise kommet til sin veis ende. Etter 7 uker i Lofoten er det vemodig å pakke bilen for å vende tilbake samtidig som jeg gleder meg til å komme hjem. I høst venter mange nye spennende utfordringer både på jobb og privat. Det var også derfor jeg valgte å bo å jobbe borte en periode.

Men nå er det over for denne gang og jeg har pakket ting i et par dager og er klar for å ta farvel med mine kjære venner i Ballstad. Mamma kom til Lofoten på torsdag for å kjøre med meg den lange reisen hjem til Vestby.

Før vi pakker bilen og kjører har vi et døgn til å oppleve Lofoten sammen. Jeg hentet henne på flyplassen i Svolvær og fra flyplassen koste vi oss med en herlig rundtur i vakre landskap og middag i Henningsvær. Vel tilbake på Solsiden om kvelden hygget vi oss med litt vin samtidig som mange av mine gode venner kom innom for en liten prat og for å hilse. Det var en herlig siste kveld. Dagen etter hadde vi strand besøk på agendaen, mamma hadde lyst å besøke de fantastiske strendene jeg jobbet på som jeg skrev om i sist innlegg.

Når vi var tilbake på Solsiden var det enda noen timer til fergen gikk fra Moskenes så da bestemte vi oss for å spise Fridas deilige tørrfiskrisotto på Himmel & Havn. Da kom Jakob innom og lurte på om vi hadde lyst å bli med på en båttur med Vaarsol etter maten.

Vaarsol er en aldeles nydelig fiskebåt fra 1943 som ble totalrenovert på 90-talet. Det er en båt fra Ballstad som har vært borte fra bygda i et års tid. Men for et par uker siden kjøpte Geir Ivar og Jakob den tilbake til Ballstad. Og nå står hun og pryder bryggen på Solsiden.

Jeg har en stund håpet på en liten tur ut på havet med Vaarsol. Og nå bare et par timer før vi skal kjøre ble det endelig en tur på havet i solsteken. Været var aldeles herlig, nesten helt vindstille og det er ikke ofte sike forhold her. Så vi putret ut på vannet og fikk nyte det vakreste av Lofotveggen fra havet. Det var så koselig at mamma fikk se Lofoten fra båt også før vi reiste.

Jakob hadde med seg sin søte sønn David på båten. Tootsie elsker barn så da hadde de masse glede av hverandre på turen.

Vel tilbake på Solsiden var det på tide å ta en siste farvel med alle mine nære og kjære. Det var med en klump i halsen og tåre i øyekroken at jeg satte meg i bilen og kjøret bort fra mitt sommerparadis.

Vi tok fergen over og var fremme i Bodø klokken 00.30 hvor vi tok inn på hotell for å kjøre tidlig morgenen etter. Da var planen å kjøre til Steinkjer for neste overnatting. Men når vi nærmet oss Steinkjer følte jeg meg i form til å fortsette turen. Og etter 15 timer bak rattet parkerte vi bilen utenfor hytta på Mysusæter i Rondane klokken 01.30 i natt. Det var herlig å komme frem til Mysro. Nå skal vi nyte fjellet i noen dager før jobben kaller i Oslo. Det blir deilig med en frisk time-out på fjellet før det braker løs igjen…….

Klem Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *