Hummus, perfekt mat i en hektisk hverdag

Denne uken i likhet med forrige er utrolig hektisk. I uken som var hadde jeg 4 fotodager samtidig som jeg tegnet de nye rorbuene som skal bygges på Solsiden Brygge. Og innimellom all maratonjobbing var det Elle fest også. På søndagen hadde jeg presentasjonsmøte for Tom og Reidar som eier Solsiden Brygge. De kom heldigvis ut til gården og vi hadde et hyggelig møte rundt kjøkkenøya.

Denne uken er ikke roligere. Jeg løper mellom redigering av bilder til tegnebordet å møter i Oslo. På fredag skal jeg i gang med bygging av kulisser gårdsstuio for Right Price Tiles også. Vi skal produsere masse inspirasjonsbilder i neste uke, det gelder jeg meg masse til.

I slike hektiske perioder glemmer jeg nesten å spise. Og det er nesten som ikke matlysten er tilstede heller. På møter går det stort sett i kaffe og nøtter men det er viktig å spise litt innimellom for å holde energien oppe. Så jeg laget en stor sats med min yndlings Humus som jeg småspiser av når sulten siger på. Det er perfekt å mikse med salat eller som dipp til grønsaker og som pålegg på bødskiven. Her er oppskriften på min grønne hummus med koriander og sesamfrø.

Grønn Hummus

For 2-3 personer, gluten fri

Ingredienser:

200gr kokte kikerter

1 st stor avokado eler 2 st små

3 fedd hvitløk

3 ss Tahini (oppskrift til Tahini følger under)

saften av en sitron

en håndfull fersk koriander

1 ss malt kummen

½ ts chipotle chili saus

salt

pepper

olivenolje

Slik gjør du:

Sett alle ingrediensene i en bolle og mos de sammen med stavmikser.

Tilsett mer olivenolje ved behov så det blir en fin kremet konsistens.

Til servering pyntes humusen med litt olivenolje , koriander og sesamfrø.

Tahini oppskrift

Tahini er en sesamfrø pasta. Den kan kjøpes på utvalgte matvare butikker men hvis du vil er det lett å lage en slik pasta selv.

Ingredienser:

1dl sesamfrø

2-3 ss olivenolje

Slik gjør du:

Varm opp en stekepanne til middels varme. Ha sesamfrø i stekepannen (uten olje) rist førene i ca. 10 minutter til de gyllen brune. Ta førene av varmen og ha dem i en mørtel. Tilsett olivenoljen og knus sammen de to komponentene til en jevn kremet konsistens. Hvis pastaen virker for tørr tilsettes bare mer olivenolje etter behov.

Ha en strålende arbeidsuke du med!

=)

Annette

2 Comments

 1. Ahh, denne må prøves Annette:-D
  Ser supergod ut, og jeg elsker hummus!
  Takk for at du deler oppskrift!
  Ha en strålende dag!
  Klem
  Therese

  1. Hei Therese =) Hummus er såååå digg! Kos om du prøver oppskriften =) Klem Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *