DIY, mønstermaling på vegg

Det dukker stadig opp nye interiørtrender og i det siste har jeg bitt meg merke i at flere maler hele veggene i mønstre eller motiver.  De siste interiør trendene er å finne på Pintrest, se i linken flere bilder som dukket opp  på søkeordet wall painting”.  Vegger males inspirert av natur, flytende akvareller eller grafiske mønstre. I samarbeid med Byggma som produserer veggplatene ”Wall 2 Paint” har jeg skapt et grafisk veggmaleri som base for en spisestue. I dette innlegget får du alle tips for å kunne gjenskape stilen.

Det å male en vegg i mønster skaper et personlig preg i et rom. Mønstringen og fargene til motivet velges ut ifra egne preferanser og smak.  Dette blir til et personlig kunstverk som understreker et utvalgt interiør. Som base for maleriet velger jeg å bruke veggplatene “Walls 2 Paint fra Byggma. Disse veggplatene bruker jeg ofte som materiale i mitt gårdsstudio. Grunnen til mitt valg er veldig enkelt, jeg skifter stadig kulisser i fotostudio og ønsker derfor å bruke plater som er lett å montere og av høy kvalitet. Men det er ikke bare monteringen som er enkel, Walls 2 Paint er grunnet hvite og kan derfor overmales med ønsket farge eller mønster så fort de reist. Dette er kvalitetsveggplater som jeg virkelig anbefaler. Mer informasjon om veggplatene finner du her.

Til dette grafiske rommet har jeg valgt ut en lys gråfarge med koden 5350 fra Flugger som basefarge som dekker hele veggen.

Etter at baseveggfargen har tørket taper jeg ønsket mønster på veggen rundt en sjablong som jeg flytter rundt for hvert hexagon felt.

Hexagon sjablongen er klippet ut i litt tykkere papir og den fester jeg lett på veggen med dobbeltsidig teip på baksiden. Slik sitter den på plass mens jeg teiper rundt kantene.

Det er morsomt å skape et  veggmønster, det finnes ingen mal for hvordan det skal utformes. Det kan være lurt å lage en liten skisse av veggmaleriet før du går i gang så du har en liten plan å se tilbake på i prosessen.

Etter at veggen er ferdig tapet males hvert felt i ønsket farge. Mal først ett strøk og la det tørke før du avslutter med strøk 2.

Her er fargekodene jeg har valgt ut for dette veggmaleriet:

Etter at malingen har tørket rivers tapen av.

Da er mønster malingen på plass og rommet er klart for resten av interiøret.

Noen av de malte hexagon formene har jeg tenkt skal være base for magasiner og flasker som skal henges på veggen i skinnstropper.

Når skinnstroppene er på plass kan du henge ting i dem. Da blir denne veggen til en morsom grafisk kollasj.

Til en vegg som er så utsmykket trenger man lite interiører for at det skal virke møblert. Med enkle og rene design elementer ble dette rommet til en grafisk og skandinavisk spisestue.

Håper du ble inspirert av veggmaleri prosjektet jeg skapte for Byggma. Følg dem også på sosiale medier for inspirasjon og gode tips her.

I morgen er jeg tilbake i studio for monteringa av nye kulisser og gleder meg til å dele med deg flere fremtidige sprell og ideer fra mitt gårdsstudio.

Ha en aldeles herlig helg!

Klem

Annette

2 Comments

  1. maler du teipen i veggens farge før du maler fargen som skal være på mønsteret, fyller du opp sprekker mellom teip å vegg med veggfæfarge slik at mønsteret ikke kryper under maskeringsteip. resultat er sylskarpe kanter når du river av teipen. ser det er litt ukevne kanter på noen av feltene dine:) kult mønster!

    1. Supre tips Per ☺️ Takk for feedback. Mønstret er superkult og enda finere live en på bilde. ☺️ Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *