Topptur med venninner

Da har jeg forflyttet meg fra en naturperle til en annen. For et par dager siden trasket jeg fortsatt i den vakre fjellheimen i Rondane. Nå er innsjøene i fjellet byttet ut med det dramatiske havet og de bratte toppene i Lofoten. Tootsie og jeg er tilbake på Ballstad og Solsiden Brygge hos venner jeg har savnet siden sommeren.

Onsdag kveld har jeg foredrag på Damenes aften på Bohus i Leknes. Før det store oppdraget er det greit å lade opp batteriene og dette gjøres best ute i vakker natur med gode venninner. Vi bestemte oss for å gå opp til Nonstind selv om det var kraftig vind i går.

Denne turen er ganske heftig, det går relativt rett opp og så flater det ut en stund før den siste seige stigningen på kanten av fjellkammen.

Tootsie har blitt så flink å selvstendig, hun løp fritt i fjellet. Den lille tasse hold koken foran hele veien. På hver avsats var det et lite rufsete søtt hode som tittet ned over kanten på oss som pustet og peset oss oppover sakte men sikkert.

Det er så utrolig vakkert her, dette er et av mine favoritter energisteder! Lofoten bare gir så mye ro og tilgang på natur og avslapping. Jeg er rett og slett hektet og lengter hit når jeg har vært borte en stund. Endelig er jeg her igjen midt i de vakre ville naturen. Men det jeg opplever for første gangen på denne turen er Lofoten i høstfarger. Det er gnistrende vakkert!

Etter en effektiv og tung stigning i 40 minutter er vi på toppen. Da har vi gått fra vannoverflaten neste rett opp til en høyde på 459 meter over havet. Det høres veldig lavt ut men det oppleves ganske dramatisk siden stigningen går fra 0-459 meter.

Noen av stupene på siden av stien er rett og slett et fall på 400 meter til bunn. Jeg hadde hjertet i halsen der vi vandret på siden av de dramatiske stupene siden jeg har litt høydeskrekk. Men da var det en seriøs seier å mestre redselen å ta noen kule selfies med Tootsie helt på kanten av stupet.

Det var herlig å kome til toppen, da ventet bare turen ned igjen…..og det var bratt!

Tusen takk kjære Frida for den koselige turen du inviterte til med etterfølgende lunsj, jeg er så glad i deg. Vår lille sommer familie var liksom tilbake samlet igjen (bare Ingeborg som manglet) og både Tootsie og jeg er veldig glade i deg!

<3

Stooor klem

Annette

2 Comments

  1. Så fantastisk flott natur! Ingenting som er bedre enn en fjelltur eller en tur i vår vakre natur.

    1. Hei Beate ☺️ Lofoten er magisk! og Norge er det vakreste landet i verden, herlig med høstferie i slike omgivelser

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *