Marrakech hangouts

Jeg er i full gang med planleggingen av en ny tur til Marrakech. I fjor besøkte jeg byen rett før jul og i år tar jeg turen i begynnelsen av desember.
Marrakech har mange fantastiske restauranter og lunsjsteder. Hver gang jeg reiser til byen besøker jeg følgende  favorittsteder.

Her er mine topp 10 anbefalinger for deg som skal reise til byen og trenger noen tips:

Cafe des Epices

Denne søte cafeen har avslappet atmosfære med god mat til rimelige priser og deilige juicer, og selvfølgelig nydelig myntete. Det kan være vanskelig å finne frem til cafeen hvis man ikke er kjent i souken, men det er bare å spørre noen så får man helt sikkert hjelp (husk å tipse litt hvis man får noen til å vise veien) Dette stedet serverer ikke alkohol.

http://www.cafedesepices.net

1

2

3

 

Cafe Arabe

Dette stedet har et godt utvalg mat, både Italiensk og Marokkansk. Restauranten er i 3 etasjer, men jeg liker takterrassen best. Maten er god og her får man også alkoholservering, noe som er toppers når man tørster på en kald øl eller glass vin. Mojitoen her som er proppet med fersk mynte av beste kvalitet! Servicen er noen ganger litt treg, men det føler vi ikke er et problem siden det er et så hyggelig sted å sitte.

http://www.cafearabe.com/en/english/presentation.html

457

Le Grand Café de la Poste

Desiderte favoritt restaurant både dagtid og kveldstid. Det oser casual stylish av denne restauranten i den nye byen Gueliz. Hopp inn i en taxi og de stopper rett utenfor restauranten. Sett deg ute på terrassen om dagen, eller inne i den åpne store salen om kvelden. Maten og servicen er av ypperste klasse, så her er det bare å nyte både atmosfære og smaker. Jeg pleier å nyte et par drinker i baren på toppen også , der er det utrolig god stemning om kveldene.

http://www.grandcafedelaposte-marrakech.com

8910

Nikki Beach

Dette badeparadiset ligger 20 minutters kjøretur ut fra byen i “Palmerien”. Det er utrolig deilig å ta en pause fra det vrimlende medina livet, for så å komme hit for en avslappende partydag i solen. Maten er helt ok og prisene er ganske stive, men det er utrolig deilig å slappe av på de store solsengene ved den lekre poolen. Det er stengt deler av lavsesongen om vinteren så sjekk åpningstider før du tar turen til utkanten av “Palmerien”.

http://www.nikkibeach.com/destinations/beach-clubs/marrakech/

11

Baren i hotell Mamonia

Start kvelden med en eksklusiv apertiff i denne baren! Jeg pleier noen ganger å besøke denne baren for en deilig eksklusiv og klassisk start på en helaften. Dette hotellet er et av de mest eksklusive i Marrakech og har en lang historie. Det føles virkelig i veggene når man besøker baren. Det er en magisk og eksklusiv atmosfære med live musikk og kelnere som gjør alt for at du skal trives. Deres restaurant er også eksepsjonell bra. Her er det pent antrekk som gjelder.

http://www.mamounia.com/en/intro.htm

12

 

13

Bo Zin

Restauranten ligger 15 min kjøring utenfor byen, og er en av de mest trendy restaurantene og barene i byen. Dette stedet er skapt for en helaften. Det er kul atmosfære med bra musikk , mat og drikke. I Marrakech er det fortsatt lov å røyke inne på restauranter og barer, dette er jo litt uvant men ok for dem som røyker. Etter middagen blir man gjerne igjen her til stengetid, stemningen pleier å være topp i helgene.

http://bo-zin.com

1415

Comptoir Darna

Restauranten med show og herlig stemning. Det er samme show hver gang, men siden jeg besøker stedet bare et par ganger i året er det alltid like gøy. Det er en god atmosfære i restauranten med litt se og bli sett faktor. Maten er ok og servicen grei, det er stemningen og showet som gjør at jeg besøker stedet år etter år.

http://www.comptoirmarrakech.com

18

Restauranten på Riad el Fenn

Denne riaden har en helt egen klasse og internasjonal atmosfære. Stilen på restauranten er det som fenger meg ved dette stedet, den har en atmosfære miks som gir en assosiasjon til 50- tallet blandet med litt Twin Peaks, mystisk old times. Maten er helt nydelig og servicen på topp.

http://el-fenn.com

192021

Kozy Bar

Passer perfekt både til lunsj og til middag. Restauranten ligger i medinaen rett ved siden a Badi Palace hvor storkene har sine store reir langs de gamle slottsmurene. Fra takterrassen til Kozy nyter du en flott utsikt og har fin underholdning av storkene som sitter langs muren og plaprer med nebbene sine. Om kvelden er det koselig å nyte en middag inne i restauranten, og etter middagen sitter jeg ofte nede i pianobaren hvor det pleier å være live musikk.

http://www.kosybar.com

222324

Le Foundouk

Og sist men ikke minst Le Foundouk, denne koselige restauranten ligger nord øst i den gamle medinaen. Når du hopper av taxien for å gå til restauranten blir du møtt av lyktebærere som guider deg trygt frem til restauranten og tilbake etter middag. Her er det en stilig men avslappet stemning, og utrolig god Marokkansk mat. De har en internasjonal meny også så her kan man velge om man ønsker lokal mat eller noe annet.

http://www.foundouk.com

26

25

  

Håper at mine restaurant anbefalinger falt i smak.

Nå skal jeg planlegge stedene jeg skal bo på min tur. Gleder meg til å dele med deg alt når jeg er på tur i desember. Ha en fin fin kveld =)

Klem Annette


4 Comments

  1. Marc ben

    Marrakech is indeed a beautiful city that offers the best to their visitors and welcome them each year! The cuisine is totally magnificent and diverse, with a few friends, we fell in love with the mediterranean cuisine particularly, there is a beautiful restaurant named Azar http://www.azarmarrakech.co.uk/ located in the gueliz area, they offer amazing dinners and belly dance spectacles every night! We cannot wait to come back again!

    1. Hi Marc =) I will check out Azar, thank for the recommendation! All best Annette

  2. Tusen takk for tipsene; jeg skal til Marrakesh på lørdag så det passet ypperlig 🙂 Har fulgt med bloggen din en god stund og er imojnert over alt du får til og din gode smak. Hvis du har noen forslag til steder å kjøpe vesker/nett i kelim med skinndetaljer og gjerne kaftaner så tar jeg gjerne mot det 🙂 Antar at det finnes mye av varierende kvalitet og design i medinaen, og det rr lett å bli litt overveldet 😉 God tur!

    1. Hei Randi =) Takk for koselig melding! Jeg håper turen din blir superfin! Det er mange butikker i soukene som selger Kilims, det viktigste er bare å sjekke kvaliteten nøye og være flink på å prute! Ikke bli lurt på pris, du skal ned 60-70% på prisen de ber om i utgangspunktet. Besøk interiør butikken Blaouii, den er magisk! Kos deg masse på tur! =) Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *