Ny råvare i mirakeljuicen

I sommer delte jeg med dere oppskriften på min mirakel juice. Jeg drikker juicen daglig og den er virkelig magisk. Den har masse helseforbedrende egenskaper og i tillegg gir drikken masse energi. Hvis du ikke har fått med deg det forrige innlegget så kan du lese det her.

Etter å ha fått mange tilbakemeldinger fra dere leser og venner  som har begynt med rutinen er jeg overbevist om at dette er superbra for kroppen. Hyggelig at dere deler erfaringer med meg. Spesielt glad ble jeg når jeg fikk høre at en leser hadde kutte ut leddgikt medisiner etter å ha drukket juicen i et par uker. Og en annen som har vanskelig gluten allergi og blitt mye mer robust!  Dette gjør meg så glad!

I går var jeg innom  grønsakshandleren i Vestby for å fylle på med ingrediensene. Da spurte hann som jobber der om jeg har prøvd gurkemeie i juicen. De vet godt at jeg juicer siden jeg er innom dem hver uke. Jeg har vurdert gurkemeie for det er veldig godt for mye. Grunnen til at jeg ikke har hatt det i juicen er at jeg trodde det kunn kom i tørket pulverform og blir bare til klumper i juicen. Da ble jeg møtt med et bredt smil, og han fortalte meg at de har turmeric (gurkemeie) i fersk form. Han løp inn i kjølerommet og hentet den lille søte oransje roten som ble med meg hjem.

Dette er Gurkemeie bra for:

Stive ledd og leddsmerter

Fordøyelsen

Galledrivende og styrker leveren

I dag har jeg juicet med den nye ingrediensen og det funket kjempebra. Juicen hadde samme friske smak men den syrlige grønne fargen ble borte. Det har ikke noe å si så lenge juicen er enda sunnere enn før!

Oppskrift på den nye mirakeljuicen:

Dette trenger du for et stort glass juice:

2 små eller 1 stort grønt eple (skrellet)

2 selleristang (vasket)

1 limefrukt (presset)

en stor klump ingefær, ca. 5 cm lang og 3 cm tykk (skrellet)

2 små gurkemeie røtter ca. 4 cm lange (skrellet)

Slik gjør du:

Før jeg juicer skreller jeg eplene, ingefæren og gurkemeien. Vasker sellerien og dele opp alt i passe størrelse stykker for juice maskinen. Press lime i en egen sitruspresse å ha saften i juicen etter at de andre ingrediensene er presset. Rør juicen og nyt hver helsebringende dråpe.

Hvis du ønsker en mer detaljert forklaring på juicingen kan du titte innom trinn for trinn beskrivelsen her.

En ting som du bør ta hensyn til når du bruker gurkemeie er at det er sterke farge pigmenter i roten. Vær forsiktig når du juicer og vasker kjøkkenutstyret etter at du er ferdig. Jeg har helt gul vask og må ta ny manikyr for neglene mine er solgule ;). Neste gang bruker jeg hansker!

Ønsker deg en supersunn torsdagskveld!

Klem

Annette

6 Comments

 1. hei

  her juices det også nesten hver dag.. utrolig mye godt man kan lage.. godt med litt insprirasjon..

  mvh
  Ronny
  http://www.LEDonline.no

  1. Hei Ronny =) Så kult at du også er på juice kjøret hehe! Sunnere blir det ikke! Hyggelig at du fant inspirasjon, setter pris på feedback. Ps. gå litt pent frem med gurkemeien, den farger alt guuuuult . Ha en fin fin søndag Annette

 2. Mariann Halvorsen

  Lurer på når på dagen du drikker denne mirakeljuicen? Har lyst til å prøve

  1. Hei Mariann =) Jeg lager den om morgenen eller på formiddage før lunsj. Ps. jeg valgte å kutte ut Gurkemeie til daglig, tar den i til helgen. Grunnen er at det blir så mye vask med alt det gule i vask og juiceren m.m. Da blir det litt ekstra i helgen men juicens viktigste råvare er utvilsomt ingefær uansett! Lykke til å send meg gjerne en melding hvis du lurer på noe mer. Ha en fin fin søndag, klem Anette

 3. Benedicte

  Takk for tips!
  Jeg er dessverre allergisk mot sitrus, så jeg kan ikke spise lime. (Heller ikke appelsin og sitron) Finnes det noe annet man evt kan bruke i stedet for..?

  1. Hei Benedicte =) , da ville jeg bare droppet sitrus å laget juicen med alt det andre, blir like sunn bare litt mindre syrlig. Ha en fin fin helg! =) Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *