En nydelig kopp kaffe

Jeg elsker kaffe! Det første jeg gjør om morgenen etter en tur med Tootsie er å nyte en eller to kopper kaffe før jeg går i gang med andre ting. Da var det kjempegøy å bli invitert på kaffeevent med kurs og blindsmakning arrangert av Nescafé tidligere i uken.

Eventet ble holdt på hotell Continental og det hele begynt med en herlig frokost. Vi var bare 8 Influensers som var invitert så det var en veldig hyggelig og intim atmosfære.

Det var ingen hvem som helst som holdt foredrag denne morgenen. Ola Persson er Master Barista og jobber med utvikling av kaffe med base i Sveits.

Først fikk vi litt tips og opplæring i hvordan helle kaffe gjennom melken og dekorering på toppen av melkeskummet, skikkelig latte art.

Det var superkult å se hvor enkelt det kan gjøres men her kreves det en stødig hånd.

Nå blir det dekorative kaffer på småbruket fremover ;)!

Etter den praktiske delen fikk vi masse nyttig informasjon om kaffe. Hvor den produseres, historia og ulike kaffetyper. Jeg var ikke klar over at kaffe smaking var så komplekst og ikke minst produksjonen av den. Og så det viktigste av alt, kaffe er en ferskvare. Har du en kaffemaskin som kverner bønnen bør du fylle på maskinen litt etter litt å oppbevare bønnen forseilet i kjøleskapet for best mulig holdbarhet og smak!

Så var det tid blindsmakning av kaffe. Etter informasjon om smakssirkelen Ola har utviklet gikk vi løs på 4 ulike Kaffetyper uten å vite noe om kaffen i koppene. Det er virkelig stor forskjell og det var bare å sørple i vei for å kartlegge de 4 ulike typene kaffe foran oss.

Ettersom dette var et event arrangert av Nescafé så regnet vi jo med at det kom til å være pulverkaffe med i blindsmakningen. Og alle rundt bordet var enige om at det var pulverkaffe i koppen som var merket med gul tagg.

Så falt den rosa og blå koppen bort og vi var enstemmig enige om at vinneren var koppen med grønt merke. Så da var det spennende å få fasit på hva det var i den koppen.

Vi hadde faktisk rett i at den gulmerkede koppen var pulverkaffe, men det var ikke Nescafé sin instant kaffe men en konkurrent. Den rosa og blå koppen var konkurrerende merker og traktekaffe.

Det viste seg at den grønne vinnerkoppen var Nescafé Gull sin nye pulverkaffe. Helt utrolig, jeg var helt sikker på at det var en spesiell type kaffe som mester baristaen hadde blandet sammen av ferske kaffebønner. Smaken er rund, myk med litt sødme og aldeles nydelig god! Jeg er solgt, nå blir det Nescafé Gull til mine kunder fremover i gårdsstudio! Det går med endel sosiale kopper i løpet av en fotoproduksjonsdag.

Så konklusjonen er at jeg synes faktisk nye Nescafé Gull er bedre enn filterkaffen jeg har kjøpt før. Det var tøft at teamet fra Nescafé å ha en så ærlig blindsmakning. Tenk om vi hadde valgt en annen kaffe som vinner. Det er tydelig at de var sikre på kvaliteten og smaksopplevelsen av sitt nye produkt. For mer info om det nye produktet til Nescafé besøk hjemmesiden her. Og se den nye reklamefilmen her, den er inspirerende!

Jeg fikk med meg en gave fra Nescafé, så koselig. Nå blir det mange gode kaffestunder fremover.

Nå koser jeg meg med et av mine favorittmagasiner og en nydelig kopp kaffe, for en herlig pause i en hektisk hverdag!

Ha en fin fin dag du med!

Klem

Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *