Min cruise erfaring om bord 3 ulike skip

I mitt forrige innlegg skrev jeg om pressecruiset i påsken og delte også min entusiasme for denne måten og feriere på. For 3 år siden var min erfaring med cruisebåter begrenset til transport mellom Stockholm og Helsinki. I utgangspunktet var jeg litt skeptisk og farget av min tidligere erfaring, men etter å ha reist med Rccl har mitt syn på cruiselivet tatt en 180 graders vending. Jeg elsker denne formen for ferie å har derfor lyst å dele min erfaring med 3 ulike cruis og skipsklasser.

Før jeg tar et dypdykk i 3 ulike båter og opplevelser ønsker jeg å tilby deg som min bloggleser en unik sjanse. Har du tenkt å bestille cruise til ferien får du nå 10 % rabatt på cruisets grunnprisDette gjelder bestillinger hos Royal Caribbean på telefon  815 00 185, oppgi koden SYMPHONY INFLUENCER og min blogg annettenordstrom.no Rabatten kan kombineres med de fleste andre kampanjerabatter! Akkurat nå tilbys det kanonpriser på cruise i Karibien. Koden er gyldig fra 27 mars til 30 april!

CELEBRITY CRUISES

Min første introduksjon til skikkelig cruiseferie var turen med Celebrity Cruises. Da gikk turen med båten Reflection ut fra havnen i Miami til en herlig 8 dagers rundreise i Kariben. På veien besøkte jeg steder som Caymen Island, Jamaica og Haiti og opplevde flotte ekskursjoner på hvert sted. Dette skipet har et lekkert design. Selv om skipet er stort føles det ikke som det men mer som et eksklusivt resort hotell. Det var grunnen til at jeg med en gang falt for denne måten og feriere på. Det føles herlig å sjekke inn på den romslige lugaren for å så pakke ut av kofferten å vite at de neste dagene skal dette være min private base samtidig som jeg besøker flere ulike land og steder. Celebrity er en båtklasse som passer godt for voksne. Om bord er det masse aktiviteter, restauranter og opplevelser som tilfredsstiller den som ønsker det lille ekstra. Det er også lagt til rette for barn om bord men som barnefamilie ville jeg kanskje vurdert Royal Caribbean som cruise skip hvis barnas aktiviteter og opplevelse er en prioritet. Under solen ombord Celebrity kan du nyte et herlig badedekk men ikke bare det, de har installert en stor flott gressplen med mange små lounge soner som inviterer til hygge og avslapping. Det å få tilgang til et grøntarealer om bord et skip er overraskende og gir følelsen av å være på land selv om du er langt ute på havet uten land i syne. Mat og drikke tilbudet om bord er av ypperste klasse og har man sett seg lei av det faste all inclusive tilbudet om bord er det mange spesialitet restauranter verdt å besøke. Under deler jeg et knippe utvalgte feriebilder fra cruiset og ønsker du mer info om denne cruise klassen besøk hjemmesiden til Celebrity Cruises her.

ROYAL CARIBBEAN

Mitt andre cruise ble en actionfylt opplevelse ombord Royal Caribbean skipet Harmony of the seas. Som jeg nevnte så er dette båten for aktive barnefamilier og det var virkelig en flytende fornøyelsespark! Båten er verdens største cruiseskip og strekker seg hele 18 etasjer i været. Lugarene er romslige og luksuriøse som en rolig base i kontrast til alle fartsfylte og morsomme aktiviteter utenfor den private sonen. På båten kan du oppleve å surfe på toppdekk, spille minigolf i en herlig stor park, ta en basket kamp, skli i vannsklier eller prøve den 10 etasjer lange sklien Ultimate Abyss som går på utsiden av skipet. Men ikke bare det, jeg hang i zipline, kjørte karusell og koste meg på skøyte show om kvelden. Om bord dette skipet kan hele familien fra oldeforeldre til de minste kose seg. Båten føles trygg og oversiktlig så hele familien kan hygge seg uten bekymringer. Mens den voksne garden kanskje besøker en vinbar og spiser en bedre middag i Central Park kan barna ta en tur på karusellen eller andre aktiviteter som tilfredsstiller dere aktivitetsnivå. Båten jeg besøkte i påsken var søsterskipet til Harmony of the seas og heter Symphony of the seas. Begge gangene om bord denne skips klassen har jeg deltatt på influenser turer med andre medbloggere og konstaterte at det er perfekt å reise på et cruise som dette med en stor vennegjeng eller arbeidskollegaer også. Her er noen utvalgte bilder fra dette fornøyelses slottet av et skip og ønsker du mer info om denne cruise klassen besøk hjemmesiden til Royal Caribbean her.

AZAMARA CLUB CRUISES

Til sist men ikke minst Azamara! Perlen av et cruiseskip i litt mindre skala enn de overnevnte. Azamara er et cruise skip for de voksne, her er det ikke barn om bord. Og hele opplevelsen tilfredsstiller en reisende med litt høye krav til standard og eksklusivitet. Siden skipet også er mindre får denne båten tilgang på å legge til litt i mindre havner der de store båtene ikke får langt til. Min reise gikk fra Venezia til Nice med besøk av mange herlige steder på veien, jeg var om bord hele 11 dager å elsket hvert sekund av turen. Igjen må jeg trekke frem den herlige følelsen av å pakke ut i den romslige lugaren som føles som ditt hjem for de neste feriedagene. Her er det godt om garderobeplass og den herlige balkongen med havutsikt skaper en perfekt ramme for private stunder. Ellers om bord er det utrolig hyggelig mannskap som yter topp nivå av servise og som oppleves personlig. Mat og drikke er av ypperste klasse og etter en dag i land med ekskursjoner, sightseeing og shopping er det herlig å komme tilbake til båten der opplevelsen av dagen bare topper seg. Her er det lagt til rette for ulike temakvelder som for eksempel ”White Part”, da kler alle om bord seg i hvitt og koser seg med middag og fest. Jeg fikk raskt behagelige rutiner om bord som passet min dagsrytme. Om morgenen trente jeg på dekk eller i treningsstudio etterfulgt av en bedre frokost og et par timer i solen ved poolen. Om kvelden var det lange middager å hygge i lounge diskoteket som sto på agendaen hvis jeg ikke valgte en stille kveld for meg selv på lugaren. Da bestilte jeg også middag til rommet og valgte en god bok å musikk med havutsikt som kveldsprogram. Her deler jeg noen bilder fra min turopplevelse med denne cruise klassen og ønsker du mer info om denne Azamara cruises besøk hjemmesiden her.

Tilhører du en av dem som er litt skeptiske på cruiseferie? Da håper jeg at dette innlegge har forandret ditt syn på det. Det er faktisk denne type ferieform som er raskest voksende og det bidrar  automatisk til en voldsom utvikling i bransjen. Jeg har allerede en drøm om å reise neste vinter med Edge, den nye cruiseklassen til Royal Caribbean som ennå er unner konstruksjon. Ta en titt innom mitt blogg innlegg om dette skipet å bli imponert, blir du ikke trigget til cruiseferie nå  så skjønner jeg ingenting. Link til mitt Edge innlegg her.

Nå skal Tootsie og jeg skal ta på oss treningstøy å gå en power walk. Da ønsker jeg deg en god helg avslutting her fra småbruket i skogen, nyt søndagen!

Klem

Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *