Jeg pakker for cruise igjen!

Da er det sikkert noen av dere som tror at det har gått litt rundt for meg. Jeg kom jo nettopp hjem fra cruise og nå pakkes det igjen. Ja, jeg skal faktisk ut på et 8 dagers rundreise men denne gangen skal jeg prøve en helt annen form for cruise. Nå går turen til Lyon i Frankrike og jeg skal for første gang på elvecruise med reisebyrået Vista Travel, besøk hjemmesiden her.

Vista Travel er et reisebyrå som tilbyr mange ulike former for ferie med det lille ekstra. De skreddersyr ferier for grupper og i tillegg har de mange pakketurer litt utenom det vanlige for dem som ønsker å oppleve noe nytt. Her kan du bestille pakketurer på elvecruise, leie båt på kanaler flere steder i Europa eller oppleve drømmen om å reise på et luksuriøst privat tog. En slik togreise har lenge vært en av mine drømmeturer som ligger høyt på min bucket list.

I kontrast til de store cruiseskipene er dette avlange små cruisebåter som kommer seg frem på elver i innlandet. Jeg hadde aller mest lyst til å reise på de franske elver som første tur så derfor valgte jeg dette cruise som går på elvene Saône og Rhône. Her skal jeg seile forbi vinmarkene i Bourgogne og Rhônedalen til pittoreske landsbyer og romerske byer i Provence. Jeg gleder meg så mye til å se dette vakre området både fra elven men også på land.

Det er et ganske flott opplegg rundt turen, se cruiseplanene til Vista Travel her.

Her er listen over høydepunktene på turen:

  • Lyons gamleby som står på UNESCOs verdensarvliste
  • Den romerske arenaen i Arles
  • Pittoreske Viviers
  • Våtmarksområdet Camargue med rosa flamingoer
  • Pavebyen Avignon
  • Drikkevarer om bord inkludert  😉

Jeg kan ikke vente til jeg sitter på dekk og skriver reisedagbok med et godt glass Fransk vin og ferske makroner i hånden.

Dag 5 gleder jeg meg ekstra mye til besøket til naturskjønne Camargue, det store våtmarksområdet ved munningen av Rhône. Camargue er Frankrikes ville vesten og  ­enestående i sin røffe sjarm, og hjemsted for flokker med hvite hester og mer enn fire hundre fuglearter, deriblant rosa flamingoer. Det tror jeg kan bli en spesielt flott opplevelse!

Jeg reiser alene på denne turen og gleder meg til å ta alt i mitt eget tempo. Det blir nok en del bok lesing på denne reisen og litt ”sosial media detox” for jeg fikk beskjed om at nettverket ikke var like bra alltid. Men det skal bli litt deilig å logge av i noen dager. Under turen skal jeg selvfølgelig ta masse bilder og dele min erfaring på bloggen i en reisedagbok når jeg kommer hjem.

Så nå er kofferten fremme igjen og det pakkes klær til allslags vær men jeg håper selvfølgelig på sol og varme. Sjekket værmeldingen å det er lovet 2o varmegrader og skyfri himmel så finnes jo en liten sjanse at jeg kommer hjem med litt farge på kroppen. Tootsie skjønner at jeg skal reise og sitter å følger nøye med. Hun pleier å legge seg i kofferten for å forhindre at jeg skal dra, så søtt.

Det er kun en ting jeg kommer til å savne, lille Tootsie…..Hun har proff hundepass denne uken så det går nok fint!

Ha en fin tirsdag!

Klem

Annette

2 Comments

  1. Åh, wow, det der så bare ut som den drømmeturen da! God tur!! 🙂

    1. Hei =) tusen takk! Ja , det synes jeg også så gleder meg masse til denne opplevelsen! Klem Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *