Elvecruise, fordi jeg fortjener det!

Våren hjemme i Norge har så vidt kommet i gang. Etter en lang tøff vinter med mye snø, is og kulde på småbruket nyter jeg hvert vårtegn. Men noe ganger det deilig å møte våren andre steder enn hjemme, og i Syd-Europa har den herlige årstiden kommet mye lenger. For å møte våren og roe den ned reiste jeg på søndag til Lyon i Frankrike, det trengtes etter noen uker med høyt tempo.

Som du sikkert har fått med deg fra tidligere innlegg liker jeg å reise på cruiseferier. Denne turen er litt annerledes siden båtturen går på elver i innlandet. For min del er det å få tilgang på ro en viktig faktor samtidig som jeg får sett flere nye steder og oppleve lokale spesialiteter og kultur. På dette elvecruiset reiser jeg alene og det er et bevisst valg siden jeg ønsker å oppleve det hele i eget tempo, så denne gange er det mitt kamera som er min reisepartner.

Turen er arrangert av Vista Travel som har spesialisert seg på slike elvecruise turer og tilbyr et stort utvalg reisemål, se flere her. Jeg merker allerede at det passer perfekt med deres slogan: Reiser for livsnytere!  Jeg ser frem til å nyte våren på de Franske elvene Rhone og Saône der turen tar oss til vinmarker i Bourgogne og romerske byer i Provence. Så søndag natt gikk jeg ombord på dette søte elvecruiseskipet som er mitt hjem resten av uken.

Dette elvecruiseskipet er nyoppusset for et par år siden og fremstår lyst, naturlig og moderne. Jeg gleder meg denne gange også som alltid til å innta min lugar som blir den private sonen gjennom hele turen.

Om bord denne båten skuffet ikke lugaren. Her er det et fresht nytt interiør med alt jeg trenger. God skapplass, store vinduer med utsikt over elven og deilig stor seng med nydelige bløte dyner og puter gjør at jeg fikk lyst å begynne turen med en rolig dag i lugaren. Det er til og med Missoni pledd og en stor tv over sengen.

Da var programmet for første dag i Frankrike et enkelt valg. Jeg tar en ”time-out” og unner meg en dag i sengen med fantastisk utsikt, musikk på øret, bobler i glasset og en lettlest og underholdende bok. Denne luksusen har jeg sjeldent mulighet til hjemme på gården. På et elvecruise inviterer hele atmosfæren til ”slow living” å det har jeg tenkt å nyte til det fulle.

Mine andre mål med denne turen er å trene (helst hver dag) å kose meg med god mat og vin. Da er det perfekt å begynne turen med en ren oppladingsdag. Musikk er viktig for meg og jeg er veldig glad for de nye trådløse Bose hørelurer jeg fikk av mamma til jul, de er fantastiske.

Den eneste pausen fra lugarlivet jeg hadde i løpet av dagen var når de serverte velkomstdrink og lunsj. Denne turen er ”all inclusive” og lunsjen bestod av hele 4 retter nydelig fransk mat.

Etter lunsjen hentet jeg et glass bobler i baren og gikk tilbake til lugaren. Planen var å lese litt men vips så hadde jeg sovnet og fikk noen uplanlagte timer på øyet. Dette trengte jeg helt tydelig, og for min del er en dag som dette toppen av lykke når jeg ennå har 6 dager med reise opplevelser foran meg.

Hvis du er stresset og trenger en pust i bakken vill jeg anbefale deg en tur som dette. Noen ganger bruker jeg flere dager på å lande etter hektiske perioder på jobb, her fikk jeg hvilepuls dag en, noe som er gull verdt når man ikke har mulighet til å ta ukesvis med ferie.

I neste innlegg skal jeg dele litt om opplevelsene på turen både fra treningen og stedene jeg besøker. I tillegg skal jeg gi mine lesere en rabattkode på Elvecruise med Vista Travel så følg med mot slutten av uken 😉

Klem

Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *