Active sightseeing

Etter noen herlige dager på elvene i Frankrike med masse flotte opplevelser pakker jag baggen i kveld. I morgen tidlig går reisen hjem til småbruket. Det skal blir godt å komme tilbake til Tootsie men i forhold til elvecruiset så kunne jeg gjerne cruiset noen dager til. Som jeg fortalte i mitt forrige innlegg har dette vært en tur med fokus på ”slow living”, rekreasjon, god mat og vin, kulturelle opplevelser og trening. Alt dette er fult mulig å kombinere på en reise.

På båten serverer de 3-4 retters måltider både til lunsj og middag så mat og vin behovet er dekket til de grader, jeg har hoppet over noen måltider også siden det ble litt mye for meg som ikke er vant til så mye mat. Innimellom rekreasjon, avslapping og måltidene har jeg sørget for noen kulturelle opplevelser også.

På turen har jeg også fått nye venner. Elizabeth S. Lingjærde som er Vista Travel guid på reisen og jeg deler flere felles interesser og vi har blitt godt kjent. Elizabeth er kostholdsveileder fra Norges Idrettshøgskole og har jobbet som journalist innen helse, trening og kosthold. Nå skriver hun også bloggen” Aktiv over 50”. Denne bloggen er verdt et besøk! Elizabeth og jeg fant ut at vi skulle trene sammen og for å få tid til både trening og kultur slo vi likeså godt sammen aktivitetene og hygger oss sammen på ”active sightseeing”.

Det er bare å knyte på seg joggeskoene å trene seg igjennom byer, elvebredder og vinmarker! Det er ikke helt min stil å tusle rundt i en stor gruppe mennesker bak et flagg for å høre om hver minste detalj av historie levert over plugger med tolk i øret. Jeg liker å lese litt om historien før jeg ankommer et nytt sted og så heller oppleve stedet og historiske monument i eget tempo. Denne gangen var tempoet høyre enn før!

Mitt favoritt stopp på denne turen var i den pittoreske byen Arles i Provance. Byen har en lang historie, den ble grunnlagt 600 år f. Kr. og var en viktig gallo-romersk by. De store romerske områdene, som arenaen og teateret er så spesielle at de er blitt integrert inn i byens hus og byggverk. Og i tillegg bodde kunstmaleren Vincent van Gogh her i år 1888-1889. Her malte han et av de mer kjente av hans verk.

Alle disse stedene var på min liste over det jeg ønsker å oppleve i Arles.

Så Elizabeth og jeg brukte byen som arena for trening samtidig som vi fikk sett alt, og egentlig mer siden vi har et godt tempo når vi jogger gjennom gatene. Se her hvordan vi trente i det flotte romerske amfiteatret. Vi jogget, trente styrke og strakk ut med utvalgte yoga øvelser. Det var så gøy å flott atmosfære der vi trente så jeg merket ikke engang at vi trente i hele 2 timer.

Så da har ”active sightseeing” blitt et begrep og livstil jeg tar med meg på fremtidige reiser. Neste tur går til Cypros om et par uker så da blir det samme rutine der som på denne turen og jeg gleder meg allerede masse til kulturelle opplevelser i høy puls!

Elizabeth og jeg planlegger å arrangere slike trening og foto turer sammen. Hvis du syns dette virker spennende og har lyst å være med oss på tur for å lære om mer om foto, kosthold og trening så send meg en mail (annette@annettenordstrom.no)  så kan jeg holde deg oppdatert på når vi planlegger neste reise!

Nå er båten i hjertet av Côtes du Rhone vinmarkene og min neste joggetur går til toppen i Tournon der det venter meg en vinsmaking som belønning ;)!

Ha en nydelig lørdag!

Klem

Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *