En uke i mitt liv

En vanlig arbeidsuke i mitt liv er ikke 37,5 timer, som selvstendignæringsdrivende er det nødvendig å ha fleksible arbeidstider. Det innebærer ofte mer en vanlig arbeidsmengde men noen ganger kan det være skikkelig take off. En slik take off uke legger jeg bak meg nå ….

Det er ikke alt jeg har dokumenter men i teksten får du et klart bilde av hvordan en slik uke kan utarte seg.

Mandag, ikke min favoritt dag … og egentlig litt rart ettersom mandag noen ganger kan være en liksom fredag hvis jeg har jobbet i helgen. Men nei, modusen og stemningen av en mandag er der uansett. Så raskt jeg går inn på mailen tikker det inn, alle andre er på jobb etter helgen så da må jeg jo bare henge seg på selv om det skulle smake med en fridag. Denne dagen kjørte jeg til Morten på Bygdøy for å følge opp plantejobben jeg gjorde der forrige uke. Og ettersom jeg er i byen så blir det styling innlån i tillegg fra noen butikker til ukens foto og film produksjon. Så der røk fridagen, i stedet ble dagen en god 11 timers økt ettersom jeg måtte blogge når jeg kom hjem fra Oslo også. Heldigvis fikk jeg skviset inn en liten matbit og tur med Tootsie. Når kvelden kommer og døren til kontoret er stengt er det kun lille Tuttemor i armkroken som frister … Glemte neste å nevne at jeg hadde snekker hele dagen i studio som ferdigstiller kulissevegger til reklame film innspilling torsdag ….

Tirsdag, herlig dag, jeg våknet med godt humør. Begynner alltid dagen med mine sunne juice, det gir masse energi og holder meg gående til lunsj. I dag er det Oslo tur på agendaen igjen, location Lidhults kjøkken. Det er gøy å jobbe med Lidhults igjen og jeg gleder meg til dagens fotoshoot. Klokken 11 begynner fotograferingen på det nye flotte showroomet. Der skal 2 kjøkken og en skafferivegg modul fotograferes. Så flytter vi til ny location hjemme hos Nina som jobber med varemerket. Hos henne fotograferte jeg kjøkkenet som er aldeles magisk vakkert og kult (gleder meg til å vise det senere) også garderobeløsninger.  Når shooten var over ble jeg invitert på hyggelig lunsj i hagen med Anne og Nina som begge driver Lidhults i Norge. Så da ble det en skikkelig pust i bakken etter mye konsentrasjon. Det er rødbetssaft i glasset så ingen tror jeg drikker rødvin i solen på jobb ;)! Etter lunsjen kjørte jeg ut til gården hvor en kveld med mail og kunde oppfølging ventet. I tillegg måtte endel for min Marrakech tur forberedes, jeg reiser på lørdag.

Onsdag, det beste jeg vet er å inspirere! Når jeg fikk spørsmålet om jeg kunne tenke meg å ha en skyggeelev et par dager med meg på jobb så sa jeg tvert ja! Selma går i klassetrinn 8, hun er veldig interessert i kreative yrker og valget står mellom det eller psykologi. Så da begynte dagen med å hente Selma og hun ble med på en dag med innlån av styling, rydding av studio før neste fotodag og utpakking og nedpakking av ting…… denne dagen var en skikkelig fysisk tung arbeidsdag. Studio skal være strøkent, torsdag er vi 7 personer som skal jobb her med film, styling og foto. Etter at Selma var klar på sin arbeidsdag tok jeg en liten pust i bakken før kveldens mail og blogg oppdatering. Det ble igjen en god 14 timer på jobb, legger meg happy og sliten med Tootsie i armkroken.

Torsdag, vekking 5.30! I dag er det reklamefilm innspilling i studio og jeg er spent og gira. Våknet faktisk veldig opplagt ettersom jeg sovnet 11 kvelden før. Denne dagen har jeg mange roller. Først skal studio selvfølgelig være klart til storproduksjon. Det er første gangen jeg har reklame film innspilling på gårdsstudio. Det er filminnspilling for Byggma, Forestia og Huntonit veggplater. Så først skal alt rigges i forhold til kulisser, så skal rom styles med interiører til de temaer som er avtalt på forhånd, settingene skal fotograferes men ikke nok med det……denne gangen skal jeg stå foran filmkamera ettersom jeg spiller hovedrollen i reklamefilmen også. Dette er litt multitasking, men jeg liker en real utfordring. Det er 2 filmer som spilles inn og dagen før skummet jeg igjennom manus på 4 sider på sengekanten, tenkte det blir mer naturlig hvis jeg tar det på sparket uten å øve for mye he,he…… Dagen var lang, morsom, utfordrende, varm og kreativ. Etter en god 10 timer i studio var jeg happy og tilfreds men dagen var langt fra over. Nei, jeg dro ikke på Elle sommerfesten på Aker Brygge, den takket jeg nei til ettersom jeg visste hvordan min arbeidsuke kom til å utarte seg. I stedet pakket jeg styling og fikk levert et lass til Home & Cottage på Vinterbro. Når jeg kom hjem var jeg som en vrengt klut, ingen hadde klart å få meg i kjole og høye heler for fest denne kvelden…….

Fredag, Selma er med på skyggedag og jeg begynner dagen med å hente henne, så tok vi turen til Oslo sammen. Styling fra film og foto dagen før skal leveres så første stopp var Object etc. og Grønn på Lilleaker. Så kjører vi til sentrum og går i møte med Christopher fra Right Price Tiles, nå skal design manualen for selskapet planlegges og utformes. Etter møtet kjører vi til Ullevål for levering av annen styling som ble brukt i reklame foto for Purus sluk i forrige uke……Jeg tenkte i mitt stille sinn, nå slipper vi køen siden klokken er 2….men nei. Vi ble sittende i bilkø gode 2 timer ut av Oslo. Det er fredag å fint vær så det burde jo jeg ha skjønt. Selma fikk heldigvis sove i bilen. Når jeg kom hjem var det mail og kunde oppfølging som ventet samt endel som skulle leveres til min agent i Tyskland. Klokken ble 22……natta.

Lørdag, vekking 6….jeg skal jo redigere bilder før avreise til Marrakech klokken 17. Jeg setter meg i pysjen på kontoret og redigerer, bildene blir superfine! Fornøyd koser jeg meg med en kaffe og tenker på hvor deilig det er å ha god tid. Så går jeg en lengre tur med Tootsie. Etter turen er det på tide å pakke men før pakkingen tenkte jeg det var greit å sjekke inn på Norwegian så det var i boks. Og da ble det litt mer hektisk enn planlagt, shit…. flyet går klokken 14. Klokken er 10.30, jeg står i pysjen, har ikke pakket å skal være på Gardermoen om 1 og ½ time, he,he. Da var det bare å pakke da…..i lynfart. Da var klokken 11 og jeg skjønte at det å ta en lengre dusj var helt uaktuelt, det ble en rask vask, nye klær og rally fart opp til Gardermoen, jeg rakk flyet. Men det viktigste av alt var at jobben til kunden min var levert før avreise. Når man får en 5 timers flytur etter en slik arbeidsuke blir den benyttet som rekreasjon og time-out. Jeg sov store deler av turen…. vel fremme i Marrakech sjekket jeg inn på hotell Sofitel og tok en frikveld.

Søndag, klager ikke over å våkne opp til denne magiske utsikten. Jeg bor på Sofitel Spa og Lounge hotel for å ha en litt behagelig base under mitt arbeidsopphold i Marrakech. Det blir mye jobb her også og ettersom jeg reiser alene er det greit å bo et sted som er litt luksus. I dag har jeg tuslet litt rundt, sørget for å få puste ned i magen etter en uke med pust i halsen. Så har jeg jobbet 3-4 timer med litt mail, forberedelser for morgendagens møter og nå blogger jeg et par timer. I kveld møter jeg en venn av meg til champpis og middag, det blir koselig. Selv om det var litt jobb i dag også så var det en skikkelig drømmedag.

Og slik går nå dagene…….

Ønsker deg en aldeles herlig ukestart, work hard & play harder!

=)

Klem

Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *