Fridag i Marrakech

Den siste uken har jeg vær tilbake i Marrakech, denne gangen var det igjen mye jobb på agendaen. Men en dag hadde jeg helt fri og da gikk turen til min favoritthage Jardin Majorelle.

Dette er et magisk sted, her finner jeg ro og inspirasjon. Hagen er den mest besøkte attraksjonen i Marokko så til tider er det veldig mye turister som besøker hagen. Jeg har funnet ut hvilke tider det er ganske så rolig uten for mye folk og kø. Samtidig syns jeg det er god underholdning å se de fargerike Marrakech turistene som besøker stedet.

Jeg liker å sitte på kanten av den store dammen å bare se, puste å meditere. Det er noe med fargene i parken som påvirker og inspirerer meg. De sterke fargekombinasjonene er ikke noe jeg benytter meg av i mitt design men her i kombinasjon med naturen er det aldeles magisk nydelig. Denne inspirasjonen fant også Yves Saint Laurent når de besøkte hagen i 1966. Les mer her om han opplevelse i hagen som senere ble hjemmet til designeren og hans partner Pierre Bergé.

I skyggen av en kaktus omringet av elementer farget i de sterkeste og klareste fargepigmenter kan jeg ikke annet enn føle på min lykke av å være i min andre hjemby. I høst er jeg delvis tilbake i Marrakech igjen etter en pause på noen år, deg har noen store prosjekter pågang og skal i tillegg designe interiøret til 2 store eiendommer. Det føles så godt å være her igjen med mange jern i ilden.

Etter en rolig stund i den frodige hagen tuslet jeg til det nye flotte YSL museet som åpnet dørene i fjor. Jeg hadde planer om å besøke utstillingen når jeg var her i desember men da ble det ikke tid til annet enn jobb. Denne gangen hadde jeg heldigvis tid til å besøke stedet.

Museet viser en fantastisk samling av Yves Saint Laurents design og kunst. Les mer om museet i innlegget av Bjørn Dahlstrøm her.

Denne dagen koste jeg meg i selskap av en god venn fra Frankrike som var i Marrakech for en liten pause fra jobben i Paris. Han driver et stort Haute couture selskap og om 2 uker så koker det igjen med Paris Fashion Week. Så det var ikke bare meg som trengte en rolig inspirasjonsdag, han trengte det definitivt det mer enn meg. Vi koste oss med vin på Riad El Fenn og snakket lenge om dagens opplevelser. Stunder som dette vekker min kreativitet og skaper minner for livet. Vennskap og inspirasjon betyr så utrolig mye for meg.  

Merci for a special day my magical friend!

Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *