Jeg blir ikke lei fjell livet!

I går var det en uke siden jeg kjørte opp fra Otta og parkerte bilden utenfor mitt kjære feriested på Mysusæter. Etter en alt for hektisk vår og juni måned har jeg rett og slett pakket ned kontoret og flyttet opp til Mysro på ubestemt tid. Det var en ren befrielse å hoppe ut av bilen å tenke på at neste gang jeg kjører gjennom Gudbrandsdalen er jeg utvilt og lei hyttelivet.

Det er sommer i fjellet også,  temperaturene er nesten like høye som hjemme. Derfor gikk de første turene våre gikk til Furusjøen hvor det er aldeles nydelig badetemperatur. Tootsie har vært litt skeptisk til bading før men her hoppet hun i vannet å la på svøm etter meg.

Dia er fortsatt med oss her oppe og de to har blitt skikkelig gode lekekompiser. Sjekk salt og pepper på tur i bildet under ;).

På våre mange turer stopper vi alltid og hilser på sauene som koser seg rundt omkring i fjellet. Tootsie har vært litt sinna og skeptisk på dem men nå etter en uke har det roet seg å hun aksepterer å dele turløypene med de brautende ulldottene.

Vi prøver å gå en skikkelig tur hver dag. Den siste uken er det kun en dag vi droppet langtur. Og her oppe er turterrenget så fantastisk at vi har ennå ikke gått samme tur 2 ganger. Og ja, da er det sikkert endel av dere som lurer på om jeg har blitt en total anti sosial fjellnisse, og svaret er vel egentlig JA! Jeg vill ikke reise herifra, føler meg langt ifra ferdig eller lei hyttelivet. Så jeg blir så lenge det føles riktig. Ihvertfall til Moltene er modne for det er mye i fjellet i år!

Siden jeg har flyttet opp kontoret er det masse jobb jeg kan gjøre herifra også. Jeg dedikerer noen effektive arbeidstimer på hyttekontoret hver dag med Tootsie som motiverende kontor hund. Hun ligger alltid rett ved siden av IMac en, superfornøyd bare hunn får litt kos innimellom.

Det er ikke kun kontor, tur og kos som står på agendaen på fjellet. Hytta trenger vedlikehold og oppgradering. Denne gangen står sliping og maling av ytterdør samt beisning av alle takmøner på agendaen.

Taket ble skiftet for et år siden så nå er det impregnerte materialet klart til noen strøk beis. Så jeg har tatt på meg kanskje det minst lekre jeg har i garderoben, bare sjekk antrekket fra Corks til den stygge collage genseren. Jeg føler meg som hulken her jeg står og beiser i varmen. I dag var det overskyet så da var det bare å svinge kosten å drite i hvordan jeg så ut.

Det blir så deilig å få alt ferdig å strøkent her i løpet av sommeren, da blir det så godt å komme tilbake til vinteren med god samvittighet.

Og sånn går nå dagene…. Om kvelden koser vi oss inne med peis, levende lys, musikk, vin og god mat. Fjelluften tar på så jeg er stort sett helt gåen og klar for sengen sånn i 11-12 tiden.

Fjell livet er herlig! I morgen skal vi gå en topptur så nå tar jeg og tassene kvelden.

Nyt den fantastiske sommeren vi har i år!

Klem

Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *