Slow mornings

Noe av det beste jeg vet med ferie er rolige morgenstunder. Dagen begynner uansett alltid med en morgentur, hundene vill ut i 8 tiden. Etter vi kommer inn fra tur er det en hel bøtte med kaffe som gjelder og det unner dyna i sengen. Det er aldeles herlig å bare slappe av til god musikk og la tankene vandre.

Hundene elsker morgenkosestunden også, begge de små tassene ligger i sengen sammen med meg og får masse kos.

Etter morgenkaffen er det tid for frokost og her som hjemme juicer jeg hver dag og spiser en skikkelig sunn og nydelig god frokost med masse bær, naturell yoghurt, mysli og litt honning. Hvis du ikke har laget min mirakel juice ennå finner du oppskriften her, den er magisk!

Frokost stunden bruker jeg ofte til jobb, det er en super tid å gå igjennom mail og sitte en stund i redigering.

Og etter den daglige arbeidsstunden er det tid for en lengre fjelltur. Tootsie vet veldig godt hva som venter henne. Siden vi har lik dagsrutine hele ferien så koser hun seg like mye som meg med morgenrutinen på hytta, helt til jeg tar på meg turklærne.

I helgen ryker den sunne rutinen, da står sveler og nyrørt syltetøy på frokostmenyen. Her er min favoritt svele oppskrift.

Drømmegode sveler

Ca.10 st.

Dette trenger du:

4 egg

250g sukker

125g margarin

1l kulturmelk

750g hvetemel

1,3 ss natron

Slik gjør du:

Pisk egg og farin til eggedosis.

Smelt margarinen og bland inn i eggedosisen.

Ha i kulturmelken.

Bland inn hvetemelet litt av gangen. Og tilsett natron sist.5. La røren svelle litt før du steker den i en panne eller på takke. De skal være ca 18. cm vide.

Rørte bær

Slik gjør du:

Mos sammen bær og sukker med en gaffel. Jeg elsker rørte bringebær og jordbær.

Håper du nyter lange koselige sommerferiefrokoster!

Klem

Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *