Trening med mening i onepiece

Jepp, her står jeg og drar på meg en hel kroppsdekkende kjeledress i 28 varmegrader. Noen ville kanskje ment dette er bedre og gjøre når solen står litt lavere på himmelen. Men jeg synes det er greit å ta en skikkelig økt når jeg er i den modusen og endelig har fått på meg skogsutstyret.

Det å eie småbruk er ingen lek. Det er alltid en lang ”to do list” som venter. Da gjelder det å gjøre litt hver gang man har mulighet. Men så må man være litt flink til å overse noen ting som kan utsettes, ellers blir man sprø…..

Siden mitt bruk er 250 mål er det mye som står på agendaen. Ikke bare med byggingsmassen men også naturen. Når eiendommen er så stor må man ha konsesjon for å eie, så jeg er faktisk registrert bonde, he,he. Konsesjonen ble godkjent siden jeg har relevant utdannelse, 1 år på gartnerskole holdt heldigvis.

Jordet som er på 110 mål får jeg hjelp til å drifte av Kåre, min nabo som er en superflink bonde. Men det er ting som må holdes nede i naturen på tunet og i skogen. Den biten tar jeg selv når jeg har tid. I dag var en slik dag når kontorarbeidet kunne vente å fristet lite, da stemte jeg for en dag i onepiece og caps  fra Felleskjøpet. Det er helt uaktuelt å jobbe i andre og lettere klær. Med kvister og torner ser man ikke ut i huden etter en slik arbeidsdag hvis ikke den blir dekket.

Grunnen til at jeg må ta et tak i skogen og på eiendommen nå er at sommerens tørke har gjort endel skade. Det er flere busker og trær som har tatt kvelden. Dessuten har hele min plen tørket inn, og plenen er på 3 mål….Ikke så pent med brun plen altså! Å da lurer du sikkert på hvorfor jeg ikke har vannet? Det er en enkel forklaring på dette, jeg pumper opp vannet fra egen brønn. I sommer har det faktisk vært så tørt og lite regn at brønnen står i fare for å gå tom. Det skjedde hos naboen tidligere i sommer når de hadde vannet. Så da tørr jeg ikke vanne i år. Litt viktigere for meg med dusj og wc enn en grønn plen.

Så da står jeg her da i min drakt for dagen og ser på alt som skal kappes. Først tar jeg en sjekk av sagen, selv om denne går på batteri er det viktig å se at alt er i orden før start. Den trenger olje og så er det viktig å sjekke at kjettingen sitter stramt nok på. Ps. har du en slik sag, ta ut batteriet når du jobber med sagbladet!

Etter at det er gjort er det bare å sage i vei. Det er tungt arbeid, det krever mye kraft å holde igjen når sagen vill feste seg i grenen. Så derfor ser jeg på dette som trening. Min gode nabo på hytta i Rondane kom bort i sommer å slo an en prat mens jeg beiset mønene på huset. Vi konstaterte da at fysisk arbeid som dette er trening med mening, da blir man liksom litt mer motivert til å holde på. Og den hjalp,  her jeg står i solsteken å svetter i min grønne outfit å tar det som trening.

Etter noen timer var jeg så sliten så armene skalv, da var det godt med en kaffepause og litt kos med Tootsie.

Så ventet ettermiddagens økt. Nå skal jo alle de kappede trærne fjernes.

Etter at alt er gjort ser det mye finere ut men jeg må fortsatt innrømme at en sommer med lite regn er ikke å foretrekke som bonde. Det er trist å se alt i brune valører og dessuten skremmer brannfaren meg veldig.

Da var alt fjernet og skogen rundt tunet ryddet. Jeg har satt meg på trappen for å nyte et velfortjent glass med hvitvin.

I morgen er det napping av hekk spirer i den svidde plenen som står på agendaen etter jobb i Oslo. Og sånn tusler og går livet på et småbruk.

Stor klem

Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *