Leskende sitrus i varmen

Sitrus frukter i alle varianter er en stor kilde til antioksidanter og C vitamin. Vi er midt i sommerlige tider med stigende temperaturer og husk da at det er viktig å holde seg hydrert! Sitrus er friskt, syrlig og leskende fra frokost til kvelds.

Her mine 2 favoritt drikker med innslag av sitrus for de pigge morgenstundene til de sene nattetimene.

Sitrus og agurk vann

1 stor kanne

Dette trenger du:

1 sitron

1 grapefrukt

1 lime

½ agurk

½ dl mynte blader

isbiter

vann

Slik gjør du:

Skjer opp alle sitrusfrukter og agurken i skiver og ha dem oppi en kanne med vann. Ta så myntebladene og knus dem litt i en mørtel, ha dem så oppi vannet i kannen med sitrusen. Sett kannen 1 time i kjøleskapet til avkjøling og da setter seg smaken av fruktene mer i vannet også. Ta ut kannen fra kjøleskapet og tilsett is. Server i store glass.

Limonade med lime

6 glass

½ dl ferskpresset lime saft

½ dl ferskpresset sitron saft

½ dl sukker

4 dl vann

2 lime som er skjert i terninger

isbiter

Bland sammen sitronsaften og limesaften i en stor kanne. Tilsett sukker og rør godt om i noen minutter så sukret er godt løst opp i sitrusblandingen. Smak til og tilsett mer sukker hvis du ønsker en mer søthet til limonaden. Tilsett vann og isbiter, rør godt. Tilsett lime kubene og limonaden er klar til servering. Denne drikken er perfekt de varmeste sommerdagene.

God sommer weekend!

Klem

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *