Fjellhelg på Mysro

Høst på hytta i Rondane er noe av det beste jeg vet. Før helgen dro Pål og jeg opp til Mysro for å koble av, roe den ned og gå noen turer i fjellet.

Vi kom opp på torsdag kveld. Det er så deilig å ta en langhelg, den ene ekstra dagen gjør at helgen føles så mye lenger. Det var så deilig å møte den friske høstluften når vi kom frem. Det og fyre i peisen og kose seg med en god rødvin er etterlengtet nå som man er mett av sol og varme etter en lang og fantastisk sommer.

Tootsie var også superhappy for å være tilbake igjen. Vi bodde jo her nesten hele sommerferien og hun elsker hytta og fjell livet. Jeg har en helt annen rytme og puls her i forhold til hjemme og det merker den lille tassen.

Etter en sen hyggekveld torsdag tok vi en litt rolig tur på fredag bare for å varme opp til lørdagens langtur. Da besøkte vi Spranget og Brudesløret inne i Nasjonalparken. Vi var virkelig heldige med været også, bedre enn dette blir det ikke i fjellet. Det eneste som mangler ennå er de gnistrende høstfargene men det får vi sikkert nyte senere i høst.

Og hva er vel mer høstmat enn fårikål? Etter turen på fredag disket vi opp med en stor gryte av den nydelige retten og med en twist som ingen av oss hadde prøvd ut før. Det var så godt at den oppskriften vill jeg dele her på bloggen i løpet av høsten.

Så kom lørdagen og det var tide for langtur. Vi hadde bestemt oss for å gå Storronden. Toppen er 2138 m høy og store deler av turterrenget går i steinrøys i bratt stigning. Jeg var forberedt på mye stein og vind men det var virkelig mer en jeg hadde trodd. På toppen var det skikkelig kaldt også så det var godt vi hadde forberedt oss med luer, gensere og vindjakker.

2 mil, 5 ½ time og over 27000 skritt, ja, jeg er litt fornøyd med lørdagens treningsrunde. Vi var ganske så møre når vi kom tilbake til hytta så det ble en riktig så rolig lørdagskveld.

Søndag pakket vi bilen og kjørte hjemover igjen. Gleder meg allerede til neste høsttur til Mysro i Rondane. Tusen takk for en superfin helg Pål!

Klem Annette

2 Comments

  1. Sprekinger 🙂 Rondane er virkelig vakkert, ikke rart du stortrives der oppe 🙂 Flott hytta di er!

    1. Det var litt av en tur, helt greit å innrømme man er mør etter den ;), Rondane er nydelig. Tusen takk igjen Anita, så hyggelig at du liker hytten min, jeg elsker fritid der oppe. Klem Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *