Frisk salat med feta og sitrus

I det siste har det vært veldig hektisk. I slike perioder merker jeg at det er viktig og holde seg til et næringsrikt og sunt kosthold. Denne uken tok jeg frem en av mine favoritt oppskrifter fra den tiden jeg bodde i Marrakech. Den gangen som nå gav den meg masse energi som holder meg gående noen timer ekstra. Jeg har merket at hvis jeg spiser en lett middag orker jeg med flere timer på jobb utover kvelden også, selv om en vanlig arbeidsdag er er lagt bak meg før middag. Neste uke skal jeg reise igjen i jobben og da må alt være unner kontroll på hjemmebane før foto-turen. Denne gangen reiser jeg på vintur med Christer Berens til Tyskland og Italia og gleder meg veldig til nye vin og matopplevelser. Jeg lover å dele masse fra turen både på Instagram og blogg, så følg med i uken som kommer.

Denne salaten er en skikkelig smaksbombe. Kombinasjonen mellom det litt beske og det sterke som møter den salte fetaosten er annerledes og spennende. Jeg syns også det er riktig mettende selv om det kun er en salat.

Her er oppskriften og fremgangsmåten:

 Dette trenger du:

1

4 personer

Couscous ca. 3dl ferdig kokt

2 appelsiner = fruktkjøttet fra 1 og saften fra 1

½ grapefrukt

1 sitron

3 ss olivenolje

2 ss harissa (chili pasta på boks)

2ts kanel

4 ss koriander

1 stor rødløk

fetaost , mengde etter eget ønske

½ dl fersk mynte

100gr spinatblader

Slik gjør du:

Kok opp couscousen og sett den til side for avkjøling.

SONY DSC

Skrell appelsinene, grapefrukten og fjern alt av skall og skinn så du har bare rent fruktkjøtt igjen. Hvis du ikke er så glad i den beske grapefrukten kan du også kun bruke appelsiner. Ta vare på saften fra fruktene.

SONY DSC

Ta så og hel saften fra Appelsinene og grapefrukten over couscousen som står til avkjøling. I tillegg til saften fra en appelsin.

SONY DSC

Riv skallet på sitronen over de skrellede sitrusfruktene.

SONY DSC

Hell så over olivenoljen.

SONY DSC

Tilsett Harissa og kanel, bland alt godt sammen. Harissa er veldig sterkt så hvis du ikke ønsker retten sterk kan du redusere mengden eller hvis du liker veldig sterk mat kan du øke mengden. Vi tar litt ekstra i siden vi er glade i sterk mat.

SONY DSCSONY DSC

Skjer så opp koriander og mynte samt rødløk, bland alt sammen med spinatbladene.

SONY DSC

Dander retten på et stort lekkert serveringsfat eller i en dyp bolle lag for lag.

10

Riv fetaosten over til sist og vend den inn i salaten.

SONY DSC

Topp salaten med litt rødløk, mynte og koriander. Mengden urter kan også varieres etter ønske!

12

Jeg håper at den sterke og sunne salat smaker!

Bon Apetit

Annette


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *