Vin og fototur med Christer Del 1

Tirsdag satte jeg meg på flyet sammen med Christer Berens til Frankfurt. Han booket meg som fotograf når turen gikk til byen Rüdesheim der en av hans favoritt Riesling vinprodusenter har sin base.

Slike jobber er veldig spennende og givende. Dels liker jeg vin og så er jeg veldig interessert i og lære meg mer om de edle dråpene. Så på en måte er dette en tur som gir meg mer enn gleden av å ta bilder for en kunde.

Christer og jeg har jobbet sammen før på tur, for 3 år siden var i og besøkte en produsent i Italia. Men det er jo en stund siden, det var superhyggelig å være tilbake igjen i den gamle sjargongen. Vi har en veldig bra arbeidsflyt og humor når vi jobber sammen!

Produsenten vi besøkte heter Georg Breuer. De produserer aldeles nydelig Riesling vin. Den er og få tak i på Vinmonopolet og har du ikke prøvd den enda så vill jeg virkelig anbefale denne vinen.

Det er Theresa Breuer som driver selskapet og har tatt over driften etter sin far. Hun er en pasjonert vinprodusent med stålkontroll. Imponerende og driftig dame med ekstremt mye kunnskap. Vi var heldige som fikk jobbe med henne i markene i 2 dager. Spesielt nå som det er tid for høsting av druene og produksjonen er i full gang.

Arbeidsdagene her er ikke 8-4, varken for plukkere i markene, vinmakeren i kjelleren eller fotografen. Her var det bare å overse 32 varmegrader i skyggen å kjøre på i solsteken fra 8 om morgenen til solen gikk ned.

Det gikk i ett og når kvelden kom var det tid for en real middag med nydelige vin fra produsenten vi besøkte. Christer og jeg bodde på et hyggelig tradisjonelt hotell midt i byen som heter Rüdesheimer Schloss. Her var det skikkelig tradisjonell Tysk “humpa humpa” underholdning til middagen så det ble en festlig og lattermild kveld,  særlig etter et par glass med vin.

Dag 2 var det riktig så godt å begynne fotoopptaket i den litt kjølige vinkjelleren.

Etter denne dagen var det bare å pakke igjen for å fly videre til Italia. De neste 2 dagene var vi på jobb i byen Barbaresco i Piemonte nord for Milano hos en annen dyktig vinprodusent. Jeg deler mer fra den neste vingården senere i uken.

Jeg har fått en ny favoritt Riesling vin og gleder meg til å nyte denne hjemme i Norge også!

Klem

Annette

2 Comments

  1. Hej:) Jag fann en oppskrift + vakre bilder hos dig – bacalao med grisetang. Holder på å skriver ett fjæra opplegg t en skola på Helgeland. Får jag lov å linke t oppskriften å ev bruke en av bildene?

    1. Hei =) Så utrolig gøy at du liker bloggen og fant inspirasjon. Selvfølgelig kan du dele og bruke bilder, det synes jeg er veldig gøy at du vill! ha en fin fin kveld! =) Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *