Tid til matlaging

Jeg elsker å lage mat fra bunn av når jeg er på hytta. I en hektisk hverdag hjemme blir det noen ganger enkle løsninger. På ferie er tiden på min side og jeg kan kose meg middags forberedelsene lenge.

Jeg hadde med meg både vin og mat fra reisen med  Christer Berens før høstferien i Tyskland og Italia. Råvarene hadde jeg en klar plan for til høstferien. Vingården vi besøkte i Tyskland heter Georg Breuer og lager en aldeles utsøkt Riesling vin. Les mer om vingårds besøket her. Denne vinnen får du kjøpt på Vinmonopolet.

En slik Riesling passer perfekt til sjømat. Og siden jeg handlet parmesan og sort båndspagetti i Italia ble dette kombinert med sjømat for et par kvelder siden.

Den sorte spagettien har en nydelig, den er farget med blekk fra blekkspruten og dette gir pastaen en særegen smak. Til denne retten velger jeg enkle råvarer for å la sjømaten og smake av pastaen tre frem.

Her er min favoritt oppskrift med sort pasta:

 Sort Båndspagetti med skalldyr

4 porsjoner

Dette trenger du:

12 st krabbeklør, 1st kjøtt fra 1 krabbe og kongekrabbe

sort spagetti

2 fedd hvitløk

5 st sjalottløk

1 ss smør

3 dl fiskebuljong

2 dl hvitvin

0,5 st lime

2 ss frisk persille

Pepper

Slik gjør du:

Bank krabbeklørne lett så skallet sprekker. Ta ut kjøttet fra krabbeskjellet. Legg det til siden, det skal vendes inn i rette helt til sist.

Finhakk hvitløk og sjalottløk, og stek i en stekepanne med smør.

Tilsett fiskebuljong og hvitvin, og la det koke inn til det halve.

Smak til sausen med saften av lime og litt pepper.

Kok spagettien etter anvisning på pakken, men kort ned koketiden med et par minutter.

Hell kokevannet av spagettien, ha i sausen over og la småkoke i 2 minutter.

Vend krabbeklørne og krabbekjøttet inn i spagettien og varm forsiktig.

Server spagettien med persille drysset over.

Denne rette smaker himmelsk til den gode Riesling vinen etter en høsttur!

Bon Appetitt!

Klem

Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *