Oppussing på hytta

Det var ikke bare late høstdager på fjellet. Det er alltid noe å henge fingrene i når man eier hytte. Og som jeg nevnte for et par innlegg siden var det gjestehusets stue som skulle få et lite løft i høstferien.

Behovet for flere sengeplasser er stor siden vi ofte er flere på hytta samtidig. Jeg eier og deler hytten sammen med en av mine beste venner. Vi er her ofte sammen og i tillegg ønsker vi å invitere med oss gjester når vi tar turen til fjells. Da ble rett og slett stuen i gjestehytten ofret og gjort om til soverom. Når vi er flere på hytta er vi sosiale så behovet for 2 stuer er ikke der, men det er gull verdt å få inn en dobbeltseng til.

De første dagene unnet vi oss litt fri før oppussingsjobben. Men når den ble satt i gang var det første som sto på agendaen og tømme stuen og demontere alt som sto der fra før. Når rommet sto tomt vasket vi ned før vi kom inn med de nye tekstilene og møblene.

Som i alle den andre rommene på hytta har jeg her også valgt å innrede med stoffer fra Mulberry Home. Jeg elsker alt ved denne stoffleverandøren. Kvaliteten er aldeles nydelig og designet helt rått. Min favoritt kolleksjon som går igjen i flere rom på hytta heter Bohemian Travels, klikk her for å besøke hjemmesiden til Mulberry Home. I Norge er det Poesi interiør som fører stoffene, besøk Facebook siden deres her. I neste innlegg deler jeg det ferdige resultatet, da får du sett mer av stoff kolleksjonen.

Puter og himmel over sengen sydde jeg i studio på gården før vi dro på ferie. Men hodegjerdet valgte jeg og snekre på stedet. Det var litt enklere å kjøpe treplaten på byggevaren i Otta, den hadde tatt litt mye plass i bilen. Her viser jeg trinn for trinn hvordan du enkelt kan snekre et hodegjerde selv.

 • Du trenger en plate i MDF eller tre som på bildet. Den skal være like bred som sengen men høyden bestemmer du selv.
 • Jeg brukte 3 cm tykk skumgummi til dette hodegjerdet. Det får du kjøpt på mål hos Skumtex på Majorstuen. Den stiftes langs kanten på platen. Husk å vri kantene innover så det blir en avrundet kant mot enden av platen. Jeg bruker 8 mm dype stifter, da sitter de godt.
 • Min skumgummi bit var større enn treplaten. Da er det bare å skjære den til med en skarp tapetkniv.
 • Etter at skumgummien er stiftet til platen rundt hele kanten tar du på vatt. Dette for å gjøre den litt mykere og avrundet i kantene, det blir penere slik. Vatten kjøper du også hos Skumtex på Majorstuen.
 • Jeg velger og rive kantene på vatten i stedet for å klippe den så kantene ikke blir så tykke.
 • Da er det tid for stoff. Jeg har valgt å bruke en printet fløyel som heter China. Denne finnes også i lin. Fargekombinasjonen heter Spice. Her er link til stoffet.
 • Etter at stoffet er lagt over platen klipper jeg bort det som er for mye. Jeg pleier og beholde ca. 8cm på hver side rundt hele platen.
 • Så er det tid for stifting av stoffet til baksiden av platen. Jeg begynner på hver side i midten og jobber med rundt hele platen mens jeg snur den og strammer stoffet litt etter litt. Det er viktig å se at mønstret blir riktig i forhold til kanten på platen og at stoffe ligger jevnt uten å folde seg. Jeg skal hamre på nagler rundt kanten etter stoffet er montert, da er det viktig og ikke stramme alt for mye så naglene fester seg.
 • Etter at stoffet er stiftet på spikrer jeg naglene rundt kanten. Slike nagler kan du bestille på nett eller kjøpe på byggevare handlere. Det er en fordel med en hammer som har et lite hode så du ikke skader stoffet når du spikrer naglen ned i skumgummien. Jeg lar hjørnene stå uten nagler til etter at platen er skrudd på veggen.
 • Så er det bare å skru platen på veggen med en skrue i hjørne. Kamufler skruehullet med en nagle på slutten.

Så enkelt er det å lage et hodegjerde. Håper du synes mine tips var nyttige.

I neste blogginnlegg deler jeg det ferdige resultatet etter oppussingen.

Gleder meg!

Klem

Annette

2 Comments

 1. Hei! Så fint hodegjerde! Stifter du vatten fast til platen før du stifter på stoffet, eller stiftes vatt og stoff fast samtidig? 🙂

  1. Hei Lene =) Så hyggelig at du likte det. Jeg stifter skumplasten på plasten men vatten ligger løst og blir stiftet med stoffet. Ha en fin fin weekend =) annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *