Action i Lofoten

Da var jeg på plass i Lofoten igjen. Med Tootsie i flybag reiste jeg oppover på torsdag ettermiddag og våket opp til dette landskapet fredag morgen. Mer magisk enn dette blir det ikke, jeg føler meg så heldig som har en jobb som fører meg til Solsiden Brygge flere ganger i året.

Denne gangen er det ikke toppturer som står på agendaen. Jeg er her for å følge opp byggeprosjektet som ble satt i gang i sommer. Solsiden Brygge utvider hotellet med nye rorbuer og jeg var så heldig og få jobben som designer.

I snart 5 år har jeg jobbet med Tom og Reidar som eier hotellet. Oppgaven har vært å skapet et design som er trendriktig samtidig som det er tidløst. Utgangspunktet har vært og bringe litt av Lofoten inn og integrere det i en lun atmosfære. Nå som nordlys turismen er økende er det viktig og ha et tilbud i mørketiden også, så dette har vi jobbet med de siste årene.

I første omgang designet jeg de nye hotellrommene i hovedbygningen,  se resultatet her. Prosjektet sto klart for et par år siden og pågangen og responsen har vært enormt positiv. Så når det først byggetrinnet ble en suksess bestemte Tom og Reidar seg for å utvide med noen nyoppførte rorbuer.

Vi tok utgangspunkt i gamle 1800-tals rorbuer som vi restaurer, les om starten her. Se så flotte de gamle tømmerveggene er, det blir en utrolig røff og kul kombinasjon med det nye bygget som blir oppført rundt det gamle. Her er det mye historie i veggene, og det er med å skape en aldeles unik atmosfære i de nye luksus rorbuene.

For meg er det en seriøs opptur og komme på befaring. Her er alt på stell og til punkt og prikke slik jeg har tegnet prosjektet. Det og se noen vokse frem i virkelige livet etter bilder og ideer jeg har hatt i hodet og på papir så lenge er en real opptur.

Denne gange er det fortsatt en byggeplass som skal befares, men om kun 2 måneder er jeg tilbake for å innrede, style og fotografere det ferdige prosjektet. Det går så fort og noe av det aller viktigste er å være tilstede når ting tar form.

I går hadde jeg en maratondag med møter som begynte med snekker og entreprenøren klokken 8 om morgenen og så gikk det slag i slag med elektriker, rørlegger, maler og mange flere hele dagen. Det er tusen spørsmål som skal besvares og viktige valg som skal spikres. Det og holde kontrollen på et slikt prosjekt er utfordrende men samtidig noe av det beste jeg vet, jeg elsker virkelig jobben min!

Selv om det ikke blir tid til de stor tind turene denne gangen blir det selvfølgelig noen promenader langs veien på Ballstad. En morgen tur i dette landskapet er en energisprøyte og nå er jeg klar for en ny hektisk dag med møter og tegning.

Etter kontrollmåling i går kan kjøkkenet tegnes og bestilles. Det er en fordel å få denne skissen på reisverket tegnet over på papir.

Jeg kan ikke vente til å komme tilbake i januar, dette blir så rått!

Ha en fin fin weekend!

Klem

Annette

2 Comments

  1. Nydelige bilder fra vakre Lofoten 🙂 Må virkelig komme meg dit opp engang. Så utrolig spennende prosjekt du/ dere har på gang og jaaaa dette er tingen for flinke deg 🙂 Kommer til å bli RÅ stilig! 🙂

    1. Takk Anita =)! Ja, hit må du virkelig prioritere en reise i en fremtid, stedet er magisk! Jeg er veldig sent på resultatet av designet og gleder meg utrolig til og se det ferdig i januar. Da skal jeg dele masse bilder igjen =)!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *