God Jul

Da senket juleroen seg, endelig! Etter en superkoselig helg på gården med skikkelig julestemning og avslappende atmosfære setter jeg meg på flyet til Helsinki.

Det er en rar følelse å reise hjem i år, det er siste julen vi skal feire i høytiden i mitt barndomshjem. Mamma har solgt boligen og flytter til Norge i april. Det er en ny fase i livet både for henne og for oss (min bror og meg) og et punktum som merkes. Dette er helt klart en riktig avgjørelse og vi er veldig enige om at det er det beste som kan skje. Neste år er det nye tradisjoner som skal skapes men i år feirer vi den siste julen hjemme i Finland sammen med min onkel og tante.

Den siste uken har jeg virkelig kommet i julemodus. Etter turen til Elisabeth og Jens på Gran Villa Rosa fikk jeg skikkelig julestemning og når jeg kom hjem til gården var det bare å sette i gang med årets juledekor.

I år er det første gangen jeg pynter med kunstig juletre. Jeg fotograferte juletreet i studio tidligere i høst for Finn.no/shopping og syns det var veldig fint. Jeg skal jo værer borte store deler av julen og hvorfor da kjøpe et ekte tre? Nå kommer jeg hjem til et like flott juletre som når jeg reiste og uten granbarsdryss utover gulvet.

Jeg elsker disse glassjulekulene som jeg fyller med blomster!

Resten av pynten går i ganske nøytrale farger som hvitt og gull. Det passer best i gårdshuset som er innredet i sommerlige farger og blomstrede tapeter.

Varmen skaper jeg med fyr i kakkelovnen og masse levende lys.

I år som andre år er favoritt juleblomsten hvit Amaryllis som jeg har dekorert med i flere rom.

Siden julen blir feiret i Finland i år må dessverre lille Tootsie feire et annet sted enn meg. Det har ikke skjedd før og det er faktisk noe jeg gruer meg litt til. Hun har det veldig bra der hun er i julen og jeg tror nesten hun blir mer bortskjemt enn hjemme med meg. Når jeg er tilbake i Norge igjen pakker Tootsie og jeg baggen for å være resten av julen i Sandefjord.

Det har vært et år med mange store forandringer. I juli møtte jeg Pål som har blitt en klippe og verdens beste kjæreste. Jeg er så heldig som får ta del i hans familieliv, datteren Lykke er en solstråle. I tillegg har Sandefjord som er hans hjemby blitt en by jeg trives i. Og så er det selvfølgelig utrolig koselig å være på småbruket sammen.

Ps. I helgen mikset Pål og jeg den beste juledrinken. Om et par dager deler jeg oppskriften på bloggen, den må du bare prøve i romjulen eller til nyttårsaften!

Nå gjenstår det bare å ønske deg en riktig GOD JUL! Nyt høytiden!

Stor klem

Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *