Fiskesuppe på menyen

I dag har det vært sikkerlig ruskevær ute. Jeg følte at vinteren ville inn i gårdshuset da det pisket sludd mot vinduene og jeg hørte det raste isklumper fra taket. Da er det deilig å kose seg inne med fyr i peisen og mat som også holder varmen. Og hva er vel bedre enn en suppe en litt ruskete vinterkveld? Jeg fant frem min yndlingsoppskrift fra Lofoten og det er fiskesuppen til Frida.

Frida jobbet som kjøkkensjef på den koselige restauranten Himmel og Havn på Solsiden Brygge. Hun har en fantastisk måte å kombinere spennende smaker med kortreist, eller som hun selv sier ”ureist” mat. Her er oppskriften på hennes aldeles nydelige fiskesuppe med masse smak. Ikke bare varmer denne retten den er sunn og passer perfekt nå i januar. Håper det smaker!

Kokos og persillerot suppe med torsk

4 personer

Dette trenger du:

500 g torsk

1 kg persillerot

1 cm ingefær

3 bokser kokos melk

2 ss smør

½ sitron

salt

Slik gjør du:

Skrell persilleroten. Finhakk ingefær og stek det i smør. Ha persilleroten i kjelen og hell over kokosmelken. Kok persilleroten til den er mør og kjør suppen med en stavmikser eller en blender. Smak til med salt og sitron.

Kutt torsken i biter. Stek torsken i en panne med olje og litt salt.  Ha den i suppen rett før servering. Her kan man putte i hva man vil av grønnsaker og fisken kan byttes ut med kylling.

Ha en fin fin vinterkveld,

klem Annette

4 Comments

  1. dorte tolfsby

    Åh,fantastisk. Jeg har en mann som ikke spiser fisk, så da er det bare å lage basisen først, genilalt. Takk

    1. Åh så koselig feedback Dorte! Gøy å kunne komme med tips som gjør at du kan nyte fire fremover! Klem Annette

  2. Siri Moghimi

    Høres kjempegodt ut! Kanskje jeg prøver den en dag

    1. Hei Siri ✨, prøv den, den er så enkel å lage og kjempe god! Ha en fin fin kveld =) Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *