1 soverom 4 stiler

Det er helt utrolig å se tilbake på årene som har gått her på småbruket. Til sommeren er det 12 år siden jeg flyttet inn i det merkelige lille gårdshuset i Garderskogen. Jeg visste ikke hva som ventet meg egentlig når jeg kom på overtakelsen, jeg hadde kun sett bilder på Finn. Der var det vist noen rom men ikke hele boligen. Men jeg er ikke redd for en liten utfordring og fikk ikke sjokk når dette møtte meg, jeg ser alltid bare muligheter.

Grunnen til at jeg ikke hadde vært på befaring var at jeg bodde i Singapore den tiden. Jeg var lei av storby, det asiatiske klimaet og ville hjem til nordisk natur og frisk luft. Da var drømmen å finne et sted på landet så jeg satt på Finn hvert eneste minutt jeg hadde fri. Plutselig en dag så var den der, det lille småbruket jeg forelsket meg i. Minuttet etter jeg kom over annonsen ringte jeg utleieren. Og da var det i gang, jeg hadde sagt ja til å ta over eiendommen 3 måneder senere når jeg var tilbake i Norge.

Og dagen jeg satt på flyet hjem gledet jeg meg bare til å møte opp på trappen til min nye tilværelse og liv. Snakk om kontraster, dette var en heftig sådan. Jeg er veldig glad i forandring og kontraster men etter jeg kom hit har jeg funnet mitt drømmested og har landet.

Her på eiendommen trengtes det endel heftig oppgradering før innflytting så jeg valgte å ta et par måneder fri fra jobb for å pusse opp det slitte gårdshuset. Den tiden hadde jeg ikke midler til å leie inn hjelp så jeg brette opp ermene og gikk løs på rivning og oppbygging selv. Et av mine rareste minner fra den tiden er når jeg sto og rev takplater om natten. Klokken var 6 om morgenen og  allerede lyst ute, musikken dundret på anlegget og takplatene fløy ut av vinduet fra andre etasjen. Heldigvis er det ingen nære gjenboere her, de hadde sikkert trodd den nye naboen var sprøyte gal. Slik ble resultatet etter noen dager med rivning, det er utrolig hva man finner bak et lag med 70-tals plater.

Etter en periode med tungt fysisk arbeid begynte det jeg liker aller best. Det er å skape et nytt rom, en totalforvandling og en ny stil. Interiør og fargevalg har alt å si i forhold til hvordan et rom fremstår. Og med årene som har gått har dette rommet som ble et soverom hatt flere stiler. Jeg har lyst å dele med deg som leser av bloggen alle stiler jeg har vært igjennom for å vise hvor enkelt man kan gi et rom en helt ny atmosfære. Den store jobben med basis oppussing var gjort, interiør, farger og tekstiler er lett å bytte ut for en ny stemning.

Stil 1

Dette var mitt i den litt romantiske helt hvite perioden. Jeg hadde nok også en total motreaksjon mot det som var fjernet unner rivningen når rommet ble malt helt hvitt fra gulv til tak. Men jeg elsket det! Dette rommet var lett, rent, svalt og delikat. Akkurat det jeg ønsker et soverom skulle være.

Stil 2

Etter en tid var jeg litt lei det helt hvite. Jeg ville at basis fargen fortsatt skulle være hvit men med blå detaljer. Da skapte jeg denne blå hvite looken med god hjelp av min stylist venninne Wenche Holt. Dette rommet ble fotografert for Maison Interiør og havnet på forsiden.

Stil 3

Da beveget jeg meg inn i en mer fargerik verden og var ganske så betatt av duse farger og spesielt i grønne toner. Dette liker jeg faktisk godt ennå. Grønn er en favoritt farger som jeg alltid kommer tilbake til. Fargen passer som mørk, lys, sterk, dus og med eller uten grått. Rett og slett en magisk valør. Dette var også perioden jeg importerte varer fra Marokko og innredet mye med eget design og produksjon i miks med andre ting. Det hvite skapet ble med videre, det er utrolig hvordan elementer ser annerledes ut i nye omgivelser.

Stil 4

Dette er rommet som det står i dag. Jeg har gjort noen grep i det siste med innflytting av tv skap m.m. etter at jeg ble alene på gården igjen men ellers har rommet faktisk sett slik ut de siste 3 årene. Denne stilen ble skapt for en fotoshoot jeg hadde for Vakre Hjem & Interiør og jeg likte den så godt at den fikk bli (inntil videre ;). Tapeten er Designers Guild og magisk vakker men det er begrenset hvor lege dette kan vare siden den bare er stiftet på veggen (en liten yrkeshemmelighet der, det er slik vi gjør det til foto). Bak tapeten er det panel vegg i grønn fargen fra den forrige stilen fortsatt. Så den dagen jeg er lei denne stilen så blir det en formidabel sparkeljobb etter alle stifter.

Håper du fikk litt inspirasjon til hvordan man kan forandre utrykk og stil på et rom. Jeg vill gjerne ha feedback på hva du syns så legg gjerne igjen en liten kommentar, da blir jeg superglad!

Tootsie har lagt seg allerede så nå tusler jeg opp til henne.

Ha en fantastisk kveld og god natt!

Klem

Annette

3 Comments

 1. Jorunn Stene

  Dette var kjempekjekt å se og jeg likte godt alle stilene du har hatt. Du er en stor inspirator og det er en glede å følge deg. Kos deg videre

 2. Benedicte

  Jeg elsker stil nr 4! Du er en stor inspirasjon for meg, elsker tapeter!
  Jeg har en stuevegg med profil, mannen min orker ikke tanken på å sparkle/gipsvegg og tapetsere, hehe!
  Er det mulig å stifte tapet på stueveggen? Forstår man stifer øverst og nederst, men hva gjør du nedover langs sidene på tapetremsene?

  1. Hei Benedicte =), det er mye jobb å skape en glatt vegg for tapetsering ja, derfor har jeg også tatt noen snarveier hehe. Man ser jo selvfølgelig stiftene, det er umulig å skjule dem helt men jeg synes det funker helt greit. Jeg stifter faktisk noen steder på sidene også. =) Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *