Ferdige designrorbuer på Solsiden

Endelig kan jeg invitere deg inn i mitt nye rorbudesign i Lofoten. Jeg lovet for et par uker siden at jeg skulle dele det ferdige resultatet etter innredning og styling. Så ble min hverdag litt for hektisk og da ble bloggen litt nedprioritert igjen men denne gangen skal jeg kompensere med et skikkelig langt innlegg.

Nå er det endelig klart og i boks, de nye design rorbuene som jeg har jobbet med i 1 ½ år står klare. Prosjektet ble sparket i gang sommeren 2017. Da fikk Tom og Reidar tak i gamle rorbuer fra 1800-talet som ble flyttet til Solsiden Brygge. Tanken var at de historiske tømmer veggene skulle gjenbrukes og rundt dem skulle et nytt moderne skall reises. Se bildene av utgangspunktet her.

Jeg er som mange vet veldig opptatt av gjenbruk og gamle ting og elsket konseptet. Så da følte jeg meg veldig heldig som fikk oppdraget som interiørdesigner for det magiske hotellet i nord. Da var det bare og boble i vei med kreativitet og ideer. Dette har vært en drøm, tenk at jeg skulle få muligheten å tegne et slikt unikt prosjekt helt fra start og følge prosessen frem til ferdig resultat!

Når jeg kom hjem fra Lofoten sommeren 2017 gikk jeg rett i gang med design og ideer. Les mer om når jeg flyttet designkontoret ut i hagen på småbruket for å tegne rorbuene her.

Det har vært en fantastisk reise, i dag står jeg her inne i en ferdigstilt rorbu med tømmervegger fra 1800-talet og designet som har vært i mitt hode lenge er endelig satt i liv. Det grøsser over ryggen når jeg ser meg rundt, så utrolig heldig jeg er som får skape noe så unikt.

Prosessen har vært veldig lærerik. Det er første gang jeg har tegnet et hus som skal stå på påler over vannet. Sammen med Lofot entreprenører har vi skapt det som er en ekte rorbu med det lille ekstra. Med entreprenørens erfaring og byggkunskap og mine spesifike løsninger er vi i mål med to rorbuer som ikke er helt A4.

Det har vært noen bygge møter og runder, les mer om et møte her.  Jeg glemmer aldri den gangen vi hadde  møte og jeg sa at det skulle være vindu i dusjen ytterst i rorbuen slik at man kan stå og se ut over havet mens man dusjet. Det var en del om og men, men i dag er dusjen med vindu ut mot havet. Tenk å ta en dusj unner nordlyshimmelen, er ikke det magisk eller?

Når jeg skrev om nordlys kom jeg på at en av mine aller viktigste element i den ytterste rorbuen er et nordlys observasjons nisje. I soverommet helt ytterst er det bygget et stort karnapp med panoramavinduer ut mot fjell og hav. Her er det satt opp en lettvegg med åpning og lystett gardin slik at du kan sitte ute i karnappet og skjerme deg for lys fra innsiden av rorbuen. Jeg tenkte også på lyset ute og da ble det montert en knapp slik at du kan slå av utelyset på rorbuen også. Grunnen til dette er at nordlys opplevelsen er aller best når det er mørkt. Her kan du sitte i en god lenestol og nyte det i varmen eller så kan du også ta en dusj i vinduet ut mot havet. Her tar Tom og jeg første glasset i den nye rorbuen med nordlysspillet over oss:

Tanken bak interiøret er å bringe Lofoten inn. Tom sa det første gangen for noen år siden når jeg designet suitene i hotellbygningen. Han ønsket essensen av Lofoten inn men i en varm og lun interiørløsning. Min tanke var denne gangen at tømmeret og treverket som går igjen i rorbuene skaper mye varme i seg selv. Kombinert med en dyp grå valør på vegger gir det rommet en lun og naturnær følelse. Lofoten kom inn i rorbuen på samme måte som på hotellrommene, over sengen henger et seil og stokkene som holder seilet oppe er fiskehjeller som blir brukt i området til å tørke fisk, les mer om hotellrommene her.

I tillegg valgte jeg å skape en tekstil kolleksjon inspirert av Lofothavets farger. Havet her er så vakkert, fra det mørkeste grå til den friskeste turkis fargen er represetert. Jeg har studert havbunnens farger når jeg var ute med kajakk og den er nå tatt inn i tømmerstuen i form av tekstiler.

Nå føler jeg meg bare så heldig at jeg får muligheten å prøvebo her. Det må jo til, kvalitetstest er viktig! Jeg må seriøst si at selv om jeg har jobbet med prosjektet og kanskje sett meg litt blind på en del ting så er dette herlig. Jeg våknet opp i soverommet ytterst med panorama utsikt over havet og de vakre tindene. Så er det bare deilig luksus å ha et fullverdig kjøkken med spisestue og lounge, klager heller ikke over 65 tommers tv over sengen, denne rorbuen inviterer til innekos noe som kanskje ikke er helt bra når aktiviteter ute venter he,he. Jeg har alltid satt pris på komfort og her har man det kombinert med totalt privatliv, hva blir bedre da?

Det er viktig i et slikt prosjekt at man jobber sammen med leverandører som er på ballen. Det er ikke hver dag varer skal bli sendt til øygruppen i nord så ting må stemme. Jeg har ikke annet å gjøre ennå rose mine fantastiske møbel og tekstil leverandører i dette prosjekt. Tusen takk til Broste Copenhagen som sender alt helt strøkent rett opp til Lofoten fra København, Object etc., min vakre favoritt interiørbutikk på Lilleaker, Poesi interiør som er mitt tekstil mekka, og Jensen senger som girt meg daglig himmelsk søvn både på Solsiden Brygge og hjemme.

Nå gjenstår det bare å spørre deg om hva du syns om førsteinntrykket? Fikk du lyst å ta ferie hjemme i Norge i sommer? Legg gjerne igjen en kommentar her på bloggen eller send meg en email : annette@annettenordstrom.no. Kanskje jeg inviterer til en tur opp hit til mitt Lofoten paradis i fremtiden, jeg har så mye jeg har lyst å dele med dem som ønsker å oppleve stedet!

Nå pakker Tootsie og jeg baggen igjen, føler vi er mest på tur om dagen. I helgen er det United Influencers kick off på fjellet så vi gleder oss til å møte alle i UI blogg gjengen. Legger sikkert ut litt derifra etter hvert =)

Klem

Annette

10 Comments

 1. Helene Gundersen

  Lofoten er helt magisk. Gjett om jeg fikk lyst til å bo på dette stedet. Nydelig interiør, enkelt og lekkert. Har bare vært i Lofoten (bodde i Henningsvær) i tre dager, men var for det meste rundt omkring, Unstad, Kvalvika etc, men kunne flytt dit. Iallefall vært der over lengre tid og bare tatt det inn i slow motion.

  1. Hei Helene, akkurat det du beskriver får jeg også lyst til, slow living i Lofoten over lenger tid….. Det er aldeles nydelig! Jeg bodde der i 2 måneder men vill ha en lengre periode snart. Tusen takk for hyggelig feedback på mitt design. Det er bare å si ifra hvis du får lyst å besøke stedet, Solsiden Brygge er det mest hjertevarme stedet jeg har bodd, levd og jobbet med ever! Ha en fin fin kveld, klem Annette

 2. Anne-Marit Johansen

  Jeg bor i nabolaget og må bære sei på lofotsk: Herregud kor fint

  1. Hei Anne-Marit =), da svarer jeg med: herregud kor koselig melding fra deg! Klem Annette

 3. Fantastisk! Vil gjerne bo der neste gang vi skal til Lofoten! Og det må bli SNART kjenner jeg!

  1. Hei Ingelin =), så kult at du fikk den følelsen når du leste mitt innlegg! Jeg må reise dit hele tiden, har blitt litt avhengig så skjønner at du lengter tilbake. Ha en nydelig mandag, klem Annette

 4. Hildegunn

  Fantastisk fint det ble der. Lunt, hjemmekoselig og flott. Du er kjempeflink med farger og materialer. Her hadde vært fint å bo om jeg skulle tatt en tur «hjem» med samboer og barn/barnebarn. Jeg er fra Leknes, men min samboer har aldri vært i Lofoten.

  1. Ohhh så hyggelig tilbakemelding Hildegunn =)! Hvis ikke din samboer har vært der ennå er det virkelig på tide med en tur hjemover med hele familien. Nyyyyt mandagskvelden =) , klem Annette

 5. Helt amazing jobb du har gjort på et nydelig sted 🙂 Sommeren 2020 skal vi dit, men interessert om du vil arrangere felles tur før det dit. Hadde vært veldig kjekt med en kjent guide av område. Ønsker deg en super fin uke 🙂

  1. Hei Anita =) så fantastisk! Da holder jeg deg informert om det blir en tur muligens til høsten. Jeg har lyst å kombinere kreativt arbeid som foto og sosiale medie inspirasjon sammen med natur og fantastiske mat opplevelser. Kult om du blir med på det om det blir en tur =) , ha en fin fin kveld ! Klem Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *