Trendrapport fra 3 days of design

Jeg besøkte interiørdesign dagene «3 days of design»  i København i helgen. Byen pulserte full av inspirerende utstillinger, fargerike mennesker og vår. Etter å ha svinset rundt på masse eventer og jaktet på de siste trendene i interiørverden har jeg samlet sammen de siste tendensene. Her er mine stikkord for de kommende interiørtender.

1 Treverk

Møbler i ulike nyanser og tresorter. Alt fra brent sort treverk til den lyseste Asken. Tre møblene har også en avrundet form i stedet for rette kanter.

2 Pasteller og farger

Det florerte med pasteller og farger. Bruken av støvete lekre lyse pastellnyansene i kombinasjon med mørkere edelstenfarger gikk igjen på flere av utstillingene. Hvis veggfargen var nøytral kom fargeinnslagene i malerier, kunst, blomster og vaser.

3 Lær

Skinnmøbler og bruk av lær i interiører er hot, hot & hot! Det var representert over alt på utstillinger og i en herlig klassisk brun farger som bare blir vakrere etter flere år med bruk. Jeg forelsket meg fullstendig i utstillingen til det nye design teamet med navn «BY THORNAM». De hadde internasjonal lanseringen av den nye sommer kolleksjonen i helgen og møtte Mads Thornam som er head designer, besøk hjemmesiden her.

 4 Håndlaget

Håndverk er viktigere enn noen gang. Designere og produsenter viser at produktene ikke er produsert på løpende bånd men at det ligger kunnskap og håndverk bak designet og det ferdige interiøret. Flere av utstillingene inviterte til en liten titt bak i kulissene og det var superinteressant å se pasjonen og håndarbeids kunsten som ligger bak. Vi er mer og mer opptatt av en taktil opplevelse, der berøring av en gjenstand forteller en historie.

5 Retro

Et dyp dykk i 50,60 og 70-talet er tydelig representert hos de fleste møbel designere. Alt fra treverk, form på møbler, fargevalg til konkrete møbel «come backs» som bartrallen forteller at retro i en eller annen for mer det vi skal ha i hjemmet.

6 Flora og vaser

Det florerer og ikke kun i sarte ensfargede planter og buketter. Interiøret kan bære en stilren og ensfarget palett. Men så brytes det hele opp med en fargesprakende og bugnende bukett med blomster. Dekorer med snittblomster og mye av dem. For å skape den ultimate looken brukes vaser i ulike størrelser, former og farger plassert i kollasjer. Tørkede blomster med farge er en tydelig høst trend på vei!

7 Stofflighet

Bruk av stoffer for å gi rommet en dramatisk og samtidig lunt inntrykk er fortsatt en klar vinner. Gardiner som dekker ikke bare et vindu men en hel vegg er et perfekt bakteppe for den sarte og naturlig møbel design trenden. Jeg elsker kombinasjonen mellom den rene skandinaviske designstilen og det dramatiske teatralske «Molin Rouge» følelsen og bruk av tekstiler. Fløyel er ennå like i vinden som før.

8 Bad med farge og følelse

På badet ønsker vi også å se farger fremover. Fliser i ulike former, mønstre og farger var representert på flere utstillinger. Nå skal vi tenke personlig når vi innreder et bad. Dusjarmaturer, sluk og annet interiør finnes å få i mange ulike metaller og farger. Det er viktig å tenke helhet når du innreder ditt bad. Velger du en servantarmatur i sort metall skal dette gå igjen i sluket i gulvet og knaggene til håndklærne. Unidrain har lansert en hel serie baderoms inventar i flere metallfarger, se hele kolleksjonen som heter Reframe her.

 

2019 er året vi skaper hjem fargerikt hjem med personlighet!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *