Ferie i Sitges

Da var vi tilbake i Sitges igjen. Dette har blitt et fast og kjært feriested for Pål og meg.

Min kjære venninne Elisabeth og mannen Jens bor på den fantastiske eiendommen Gran Villa Rosa litt utenfor byen og da blir det noen besøk i løpet av året. Denne gangen skal vi feire Jens sin 60 års dag med beachparty på fredagen, «Jens Bond 60år» party på lørdagen og hang over grill ved bassenget på søndagen. Og med litt erfaring fra tidligere feiringer er det smart å ha noen fridager før for å bygge opp formen og noen dager etter for ladning av batterier. Så vi har tatt hele 10 dager ferie og skal kose oss maks.

Sitges er en veldig koselig, liberal og eksklusiv by kun 20 minutter syd fra Barcelona flyplass. I byen er det 30 tusen fastboende men dette forandrer seg drastisk i sommerhalvåret. Sesongen har så vidt begynt men vi merker det store innrykket av byens sommergjester.

Sitges blir ofte omtalt som Spanias svar på St.Tropez og ikke uten grunn. Den sjarmerende gamlebyen har mange likheter med den franske perlen, Sitges er bare litt større. De idylliske trange gatene strekker seg på kryss og tvers i gamlebyen. Som bosted valgte vi et hotell midt i sentrum av byen for å ha de koselige bygatene rett utenfor døren.

Det er så mange koselige restauranter og masse shopping og alt kun noen minutters gange fra hotellet. Byen ligger på en høyde midt imellom nydelige lange sandstrender som strekker seg på hver side av byen. Fra vårt hotell Sitges Medium Park brukte vi kun 3 minutter å gå ned til standen.

Dette er en perfekt kombinasjon for meg, basseng i bakhagen av bygården, en koselig by rett utenfor døren og stranden rett ned i gaten!

Selv om hotellet ligger midt i sentrum er det helt stille om natten, her er det ingen bilgater utenfor men kun koselige gågater.

Medium hotell kjeden har 3 hoteller i Sitges sentrum, Vi bodde på Park men jeg besøkte Romantic for inspirasjon og foto. Park er mer moderne og stilren og Romantic er et gammelt hotell med mange unike detaljer, nydelig dekor og sjel. Jeg skal skrive et eget innlegg om det hotellet etter helgen for der var det mye interiør inspirasjon å hente!

Så fremover blir det flere innlegg fra feriebyen Sitges samt helgens bursdagsfeiring på Grand Villa Rosa. Gleder meg til å dele mine beste reisetips fra byen jeg varmt anbefaler! For mer info om hva denne byen har å tilby besøk denne hjemmesiden.

Ha en strålende helg,

klem Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *