Nytt liv til en gammel krakk

Da var oppussingen av gårdsstuen endelig i gang. Denne oppgraderingen har blitt planlagt i noen måneder og detaljene faller sakte men sikkert på plass. Fremover i sommer og høst låver jeg å dele alt om hele prosessen på bloggen. Men først ut er denne lille antikke krakken.

Krakken er et arvemøbel som har fulgt meg og mitt piano siden jeg var liten. Pianoet flyttet til Norge fra Finland for 15 år siden. Og i vår når mamma flyttet hjem til Hamar kom krakken med på flyttelasset.

Jeg har i utgangspunktet ikke vært sånn super fan av fargen på møblene men med nøye planlegging av fargevalgene i den nye stuen kommer både pianoet og krakken til å passe perfekt inn, jeg har ikke lyst å male de gamle møblene.

Det er bare en liten ting jeg har lyst å forandre på først og det er stoffet på krakken.

Med nytt stoff blir krakken superfin og så syr jeg noen puter av det samme stoffet til de nye sofaene, slik blir det en helhet. Dette stoffet synes jeg er aldeles nydelig både i mønster men også farger. Det er viktig for meg at fargene i den nye stuen passer med gangen som ble pusset opp for 3 år siden ettersom man ser rett inn i stuen når man står i gangen. Da er selvfølgelig stoffvalgene nøye planlagt for å passe både tapeten i gangen men også de nye møblene.

Da falt valget på stoffet Tarbouche fra den nyeste kolleksjonen Taza fra leverandøren Osborne & Little. Det er så typisk meg å finne interiører som er influert av Marokko. Etter å ha bodd i Marrakech blir jeg alltid glad av ting som minner meg om stedet. Og denne stoff kolleksjonen har helt klart sin inspirasjon fra Marokko, slik beskriver Osborne & Little kolleksjonen:

«A collection of patterned embroideries of Moroccan inspiration with supporting plain fabrics. TAZA is a city in the north of the country located in a mountain pass between the Rif and Middle Atlas ranges. Colour combinations evoke Berber traditional weaving including charcoal with silver and mint, ginger with aqua, stone with peacock and mandarin.»

 

I Norge er det Poesi interiør som fører stoffet, besøk hjemmesiden her.

Dert å trekke om et lite møbel er enklere enn det man kanskje tror. Jeg litt over en time på jobben. Her deler jeg trinn for trinn om hvordan jeg gjorde det.

  • Trekk av det gamle stoffet. På denne krakken satt stiftene så løst at jeg kunne bare dra stoffet av.
  • Fjern stifter som sitter igjen på møbelet.
  • Bruk det gamle stoffet du har tatt av til mal før det nye stoffet som skal klippes til. Se at du treffer i forhold til plassering av mønster før du klipper stoffet.
  • Legg stoffet løst over stolen slik at du får plassert det helt riktig i forhold til mønster.
  • Brett stoffet innover i kanten og begynn med å feste en stift i midten per side så stoffet blir festet på alle sider.
  • Bank inn nagler fra midten og utover mot hjørnene mens du ser at stoffet og mønsteret ikke blir dratt. Jeg pleier å feste sånn 10 nagler på hver side om gangen så jeg jobber meg litt og litt rundt møblet, slik føler jeg at det blir rett og pent.

Slik ble det ferdige resultatet, jeg er superfornøyd! Nå er det bare å fortsette med resten av stuen som er et litt større prosjekt.

Hvis du har et gammelt møbel som du synes fortjener nytt liv så vær ikke redd å gå løs på et slikt prosjekt. Hvis du ikke ønsker å gjøre dette selv tar jeg imot møbler for oppussing, bare send meg en mail med bilde på: annette@annettenordstrom.no

Ha en strålende sommerdag videre,

klem

Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *