Nostalgi og inspirasjon i Sitges

Sommeren er her for fullt og jeg står på hode hver dag med oppussing av stuen og oppgraderinger i hagen på småbruket. Nå er straks tredje strøket malt på det nyslipte gulvet. Jeg gleder meg masse til å dele hele prosessen og det ferdige resultatet.

Det er mye planlegging som ligger bak en oppussing. Alt fra farger, materialer, møbler og stoffer skal passe sammen og bestilles. Jeg elsker kombinasjonen av gamle og nye interiører så det blir en miks denne gangen også. Inspirasjonen til interiøret henter jeg på flere steder som Pintrest og fra interiør magasiner. Men en av den viktigste inspirasjonskildene er steder jeg besøker når jeg er ute og reiser. Da går jeg innom interiørbutikker, restauranter og hoteller som har det lille ekstra. Når jeg var i Sitges i juni fikk jeg masse inspirasjon på det lille nostalgiske hotellet Romantic.

Romatic ligger i Sitges sentrum ved siden av togstasjonen i 2 gamle bygårder som er slått sammen og bygget om til hotell. Utenfor ser bygget ut som en vanlig bygård i en stille sidegate. Bak den lille resepsjonen åpner det seg er verden av historia og interiør inspirasjon.

Jeg elsker bakgården, det er en spesiell atmosfære og ro over dette stedet som er vanskelig å beskrive med ord. Det er så utypisk i en ellers så vimlende bade by. Jeg koste meg med frokost og en kaffe unner  palmetaket i den vakre hagen.

Så fikk jeg en omvisning på hotellet av Ilma som er pr ansvarlig for Medium hotell kjeden. Hun fortalte meg mye om historien til hotellet og den var ganske så fargerik. Jeg lot meg fasinere av de store veggmaleriene som var oppover trapperommet i alle etasjer. De har prøvd å beholde så mye som mulig av det spesielle dekoren etter den forrige eieren.

Det var masse detaljer overalt, en spesiell miks mellom ny moderne design møbler og det gamle litt kitschy vintage interiøret som møter den maurisk spanske dekoren. Utrolig kul miks!

I frokost rommet fikk jeg assosiasjoner til La Minervetta på Amalfi kysten som jeg skal skrive om senere i sommer. Det er så fint med kollasjer satt sammen av porselen som på veggen her.

Slike steder fungerer som en skikkelig inspirasjon innsprøyting, det litt rare og annerledes med blanding av gammelt og nytt. Her er det mye historier i veggene, virkelig et sted jeg fikk lyst å komme tilbake til neste gang jeg besøker Sitges.

Besøk hjemmesiden til Romantic her og hvis du lurer på å reise til Sitges les om min tur her.

Ha en nydelig sommerdag!

Klem Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *