Rustikk rabarbradessert

Før vi dro til fjells høstet jeg årets rabarbra og rips i hagen på gården. Edel av de friske godsakene ble med på fjellet.

Jeg har fått litt dilla på enkle men supergode oppskrifter når jeg er på hytta. Denne desserten er aldeles nydelig og ekstra godt er det med hjemme dyrkede ingredienser.

Når jeg lager denne trenger jeg ikke kjøkkenmaskiner, alt blir laget for hånd. Men du er nødt til å ha tilgang til en stekeovn (eller det går sikker på grill også), desserten skal stekes i 30 minutter og serveres varm med vaniljesaus. Hjemme lager jeg vaniljesausen fra bunn men siden vi var på hytta kjøpte jeg sausen for å gjøre det litt enkelt.

Her er oppskriften:

Rustikk rabarbradessert

4 porsjoner

Dette trenger du:

650 g rabarbra

150 g rips

3 dl sukker

3 ss potetmel

1 st vaniljestang

50 g hvetemel

50 g sukker

50 g smør

50 g mandelflak

Slik gjør du:

  1. Lag smuldre-toppingen først. Bland mel og sukker i en bolle og smuldre smøret i blandingen. Tilsett mandelflak og bland godt til en jevn, smulete masse.
  2. Skjær topp og bunn av rabarbrastilkene og skrell dem om nødvendig. Kutt dem i 2 cm biter. 
  3. Bland sukker, potetmel og frø fra vaniljestang og vend dette inn i rabarbraen. Ha alt i en smurt ildfast form.
  4. Dryss over smuldre-toppingen og stek paien midt i ovnen på 190 °C i ca. 30 minutter. Desserten er klar til servering med is eller vaniljesaus. 

For denne mengden skal du ikke bruke en for stor form. Men du kan lett doble mengden hvis du ønsker å lage en større form, vi spiste denne desserten dagen etter den ble laget og da var den fortsatt aldeles nydelig god! Jeg serverte desserten i glass skåler fra Broste Copenhagen med sort skje på tre tallerkener fra Muubs, slik blir det en perfekt rustikk dessert dekking.

Håper det smaker, nyt sommerens siste dager maks!

Klem

Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *