Oppussing av gårdsstuen del2

Det er virkelig gøy å se tilbake på resultatet etter oppussingen. Det føles ekstra godt når man har gjort alt selv. Det var faktisk ikke så vanskelig som jeg trodde. Med riktig utstyr så går en slik oppgradering helt greit. Det tar bare litt tid ettersom maling og sparkel må tørke mellom strøkene.

I stuen på småbruket ble alle overflater tatt i denne runden. Taket ble slipt og malt 3 strøk. Det hadde kanskje holdt med 2 strøk men jeg følte at det tredje strøket gjorde at det ble helt perfekt. Før vi malte gikk vi over med akryl i sprekker for å få et jevnt og vakkert resultat mellom takbordene. Malingen som ble valgt til taket var Jotun Lady Supreme Finish Matt, som er en vannbasert maling for tre og panel.

Malingen er utrolig god å jobbe med, det blir et veldig jevnt resultat og så elsker jeg den matte lekre overflaten som kom frem etter tørketiden. Bare se her hvor stor forskjell det er allerede etter første strøk! Når du pusser opp et rom er det lurt å begynne øverst og jobbe seg nedover, da slipper man maskering av vegger når man maler taket.

Denne malingen brukte jeg også på brystpanelen som også ble slipt og malt i 3 strøk.

Men det mest revolusjonerende produktet som ble brukt unner denne oppussingen var den nye veggfornyeren  Minerals Revive fra Jotun Lady. Dette er en masse som kan påminne om sparkel med pigment, det vill si at du bestemmer fargen på veggen allerede i veggfornyeren og veggene blir ikke malt etter behandling. Helt genialt!

Den gamle strien i stuen var helt boblete og grusom, se bare på forrige innlegg hvordan den så ut etter vi rev listene. Ettersom underlaget var så ujevnt var jeg litt spent på hvordan det ble med det nye produktet. Men allerede etter første strøk var jeg veldig overrasket. Det blir en matt overflate som er litt betong liknende men uten for mye skyggespill, litt mer jevn i teksturen enn en kalkmaling. Finishen er helt nydelig! Jeg valgte fargen «Raw Canvas» en litt dyp beigefarge som er veldig aktuell fremover.

Produktet påfører man med rull rett på veggen. Så bruker man sparkelspader akkurat som når man helsparkler en vegg. Det er viktig å prøve å få veggen så glatt som mulig med sparkelspaden før tørking. Det var noen striper igjen på veggen men det skal vi fjerne etter tørking.

Så må veggen tørke, vi lot den tørke et døgn. Her kan du se hvordan Jotun har delt trinn for trinn på sin hjemmeside om prosessen.

Så var det bare å gå over de ujevne stripene på veggen med sparkelspaden. Du slipper å slipe ned hele veggen og det er jo aldeles genialt! Her drysser bare det som blir skrapet bort ned på gulvet og blir ikke en slitsom støvsky i luften. Så var det bare å tørke over overflaten med en tørr microfiberklut å gå på med et strøk til.

Jeg er så tilfreds med resultatet på veggen. Dette er et produkt som kan hjelpe oss alle med å få fjernet det grusomme strieveggene i våre hjem eller bruke i stedet for maling hvis du ønsker en betong look!

Etter at overflatene på veggene var ferdig fikk rommet nye tak og vindus liter. Til sist ble gulvet slipt og malt. Det var malt hvitt fra før men hvitmalingen hadde blitt stygg så det var deilig å få en helt ren overflate på gulvet også.

Etter at alt var tørket var det bare å begynne den mest morsomme delen av oppussingen. Interiøret sto klart og ventet så det var bare å bære inn det nye. I neste innlegg deler jeg det ferdige resultatet. Gleder meg veldig til å vise hvor fint det ble!

Klem

Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *