Oppussing av gårdsstuen del 3

Endelig ferdig! Etter flere dager med oppussingskaos tidligere i høst er det så godt ferdigstille og møblere stuen. Dette er helt klart den morsomme delen av arbeidet. Endelig ser man alt ta form etter kun å ha gått med bilder i hodet og skisser på et «moodboard» av det ferdige interiøret. Det blir alltid litt annerledes når alt kommer på plass i rommet, men jeg er veldig fornøyd med det ferdige resultatet!

Kakkelovnen fra Gabrielsen kakkelovner som står i spisestuen ble montert for 4 år siden. Helt siden den gang har jeg følt at den fortjener å stå i åpningen til en stue som er nymalt. Og endelig er det gjort. Her er mitt første innlegg fra prosessen hvor jeg delte før bilder.  Bare se så grå og trist taket i stuen var før oppussingen og hvor fint det ble med de nye listene mot de nymalte taket og rundt vinduene.

I tillegg er jeg super tilfreds med resultatet på veggene etter å ha testet ut Jotun Ladys veggfornyer Minerals Revive. Det var utrolig respons på det forrige innlegget der jeg viste hvordan dette gikk til. Det er så gøy å få feedback og meldinger og at det var så mange som ble inspirert til å prøve veggfornyeren. Det er så mange hjem med gamle strier som flere kvier seg til å fjerne eller dekke. Med dette produktet så går det ganske lett, med litt trening får man raskt inn teknikken! Les mer om produktet her. Jeg valgte fargen Raw Canvas på veggfornyeren og den synes jeg ble veldig fin. Fargen passer perfekt til de hvite overflatene, de nye møblene og kunsten jeg hadde fra før.

Det var mye av det gamle interiøret som ble med videre i det nye. Pianoet som jeg har arvet etter min farmor var selvfølgelig med i den nye planen. Piano krakken fikk nytt trekk i stoffet Tarbouche av Osborne& Little som jeg også sydde puter av til sofaen. De andre putene i blomstrete mønster med fugler er sydd i stoffet Artist Garden fra Mulberry Home. I tillegg fikk jeg sydd liftgardiner på mål hos sydamen Marzena Interiør i stoff og kant med dusker fra Osborne & Little. Alle stoffer bestilte jeg hos agenturet Poesi interiør som leverer stoffer til mange interiør butikker og designere i Norge.

I tillegg til stoffer ble sofa og stoler byttet ut. Jeg forelsket meg i den nye sofagruppen fra Broste Copenhagen i turkis fløyel. Høyden på ryggen passet perfekt til høyden på vinduene i rommet og den turkise fargen var en videreføring av de plassbyggede møblene som er malt i samme farge i gangen utenfor stuen.

Jeg har delt en film fra stuen på YouTube som du kan se her . I filmen nevner jeg hvor viktig det er for meg med blomster i interiøret. I andre rom i huset har jeg floramønster i form av stoffer eller tapeter men i denne stuen som fikk en nøytral veggnfarge dekorer jeg med ekte blomster i vaser hengt på veggen. 

Det er så utrolig deilig å gå vinteren i møte her på småbruket med ny stue, nå kan ruskeværet og mørket bare komme!

Ha en fin høsthelg!

Klem

Annette

2 Comments

  1. Hvor er de grå putene fra?

    1. Hei Linn =), de er fra Broste Copenhagen. Det er flere forhandlere av dem i Norge. Men send dem en mail for å få info i forhold til hvem/hvilken forhandler som selger de putene i Norge. =) Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *