Jul på hytta

Nå nærmer den seg med stormskritt, det er kun et par uker igjen til advent og juletiden. Mange steder har startskuddet allerede gått. Jeg besøkte en venninne i helgen som bor på Frogner og der var mange balkonger i nabolaget pyntet med lyst og grønt. Og i de fleste butikker har julevarene inntatt sinn plass.

Jeg har ikke så mye imot at julesesongen utvider seg og er litt lengre enn det den egentlig er. I denne mørke tiden på året er det herlig med all dekorlys som skaper stemning. Jeg er veldig vant til å jobbe med jul og det til ulike årstider. Styling og foto som er på trykk i magasiner nå er produsert tidligere i år. Det er faktisk ganske vanlig at jeg har full jul i juli, noe som er litt rart men har blitt en vanesak. I år hadde jeg fullt fokus på julesakene som skulle skapes i september og oktober, det var hvert fall litt nærmere sesongen enn tidligere år. En av sakene som skulle produseres var jul på min hytte «Mysro» i Rondane.

Julereportasjen fra min hytte er på trykk i Bolig Drøm som er ute i bladhyllene nå. Når jeg stylet hytta til bildene var det viktig for meg å gjøre det så likt som mulig i forhold til pynten jeg har planlagt til jul. På en hytte synes jeg det passer med naturnær og rustikk julepynt.

Mange av elementene henter jeg ute i naturen som einer og gran kvister. I tillegg er levende lys og røde epler som viktig del av pynten for den klassiske julestemningen. Jeg styrer helt unna glitter og glans og velger julepynt som er så nøytrale og naturnære i farger og materialer som mulig. Da valgte jeg juleornamenter utskåret i tre og stjerner laget av kvist som hovedelementer i tillegg til epler og lys. Det er ikke så mye som skal til egentlig og med enkle midler har hytten forvandlet seg til et julehjem.

Ute er dekoren også enkel med effektfull. På veggen har jeg hengt en stor krans som jeg laget selv av gran, kongler, bygg strå, stjerner av kvister, tre ornamenter og en lysslynge. Jeg liker  store dekorelementer når jeg pynter ute. Det ble en veldig koselig julekrok unner tak med reinsdyr pelser, horn, den store kransen og de kule parafin lampene fra Stelton. I skumringen skaper kransen virkelig stemning. Det er mange butikker som selger lysslynger både som går på batteri men som også kan kobles til strøm, jeg kjøpte mine på Claes Ohlsson.

De nyeste tilskuddet til interiøret på hytta i år er de vakre Lampene og lysestakene fra design duoen Heimar. De lager de vakreste kreasjoner av reinstyrshorn. Jeg bare elsker produktene og synes de passer perfekt inn i det rustikke interiøret på Mysro. Se på bildene av produktene unner og besøk deres hjemmeside her.

Jeg satte sammen en liten «bak i kulissene» video fra julereportasje produksjonen på hytta, se videoen på Youtube her.

For mer inspirasjon kjøp Boligdrøm magasinet i butikken som er ute nå. Besøk også deres Instagram profil her.

Nå gleder jeg meg masse til å innta årets “ekte” jul snart. I år blir det feiring med mamma, Tootsie og Pål. Vi planlegger både noen dager på fjellet men selveste julaften og dagene rundt blir feiret på småbruket. Jeg er allerede i gang med planleggingen av julepynten på gården og gleder meg til å dele det på bloggen så snart alt er på plass.

Ha en fin start på uken!

Klem

Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *