Julepynt på småbruket

Da er høytiden her, endelig! På fredag tok jeg etterlengtet juleferie. Kan faktisk ikke huske når jeg sist hadde så tidlig juleferie. I år har det virkelig vært god tid til forberedelser, årets juledekor og pynt både inne og ute på småbruket.

Vi skal feirer store deler av jule på gården. I helgen som gikk var Pål, Lykke og Hans her og vi koste oss med skikkelig førjulshygge. I morgen kommer mamma kjørende far Hamar. Det er første julen hennes etter at hun flyttet hjem igjen til Norge etter 45år i Finland, ganske så tøft gjort! Det betyr også at vi er mye nærmere hverandre enn før. Min siste jul i Finland ble feiret i fjor før mitt barndomshjem ble overtatt av nye eiere, da var den epoken over.

Før mamma kommer skal jeg rundt på en liten besøksrunde hos naboer og venner i Garder og Vestby området. I tillegg må resten av julematen handles. Klokken 17 kommer Pål kjørende fra Sandefjord. Puhhhh, det blir en hektisk dag i morgen altså….da er det ekstra deilig å være i mål med julepynten.

Det ligger alltid en klar visjon i forhold til dekoren før jeg setter i gang med stylingen. I år er det første julen med nyoppusset stue og da var det viktig å ta opp endel av fargene fra interiøret i rommet videre i julepynten. Jeg fant noen aldeles nydelige julekuler i en dus blågrå tone og vakre små fugler som tok opp det brune og turkise fra stuen. De passet perfekt inn i årets pynteplan. Ellers så har jeg holdt meg til ganske nøytrale toner som går i naturfarger, grønt og hvitt.

Blomster i vaser er et must som alltid, det har jeg sørget for står i alle rom i gårdshuset. Årets blomsterdekor er satt sammen av einekvister og strå fra hagen i kombinasjon med hvite Amaryllis. Det ble bare super fint og effektfullt!

Tootsie kjenner igjen julen, jeg merker det på henne. Hun er ivrig på all julepynt og selvfølgelig prøver hun seg på kulene i juletreet.

Men det hun liker aller best er pakker … Bare jeg sier ordet pakke ser hun helt forstyrret ut.

Jeg pakket inn de siste gavene i dag og da var det en sammenhengende ule lyd som varte i flere minutter som holdt meg med selskap. Jeg gleder meg så masse til julaften da hun er alt for søt mens hun prøver å stjele pakkene når vi spiser middag. Og når tiden er inne for julens pakkeutdeling er det selvfølgelig Tootsie som blir prioritert, helt til hun er utslitt. Resten av kvelden koser vi voksne oss med våre pakker til årets juledrink. Oppskriften på den skal jeg dele her på bloggen i romjulen.

Nei, nå kjenner jeg meg kjempe klar for julefeiring 2019!

Ønsker deg en herlig høytid, GOD JUL!

Klem

Annette & Tootsie

2 Comments

  1. Så vakkert pyntet det er hos deg, Annette og jeg forelsket meg helt i kjolen din <3
    Ønsker deg en strålende jul, kos deg med familie og kjæreste.

    1. Tusen takk for koselig julemelding Heidi! Håper du hadde en super fin jul ✨! Godt Nytt År! Håper på flere samarbeid i 2020

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *