Nytt Soverom, Del 1 planlegging og startskudd.

Nytt år og nye mål! Mange av oss planlegger og drømmer om oppussing av et eller flere rom i hjemmet. I fjor sommer gikk jeg løs på stuen i gårdshuset på småbruket. Rommet hadde blitt nedprioritert lenge og trengte et skikkelig løft med oppgradering av alle overflater. Det var så deilig når jobben var gjort å stuen sto klar. Spesielt tilfredsstillende var det at Pål og jeg gjorde jobben selv uten hjelp!

Les mer om oppussingen av stuen:

Del 1, før

Del 2, prosess

Del 3, ferdig resultat

Når vi var ferdige med oppussingen av stuen gikk det ikke mange dager før jeg var i gang med nye planer. Et av soverommene på gården har litt rare løsninger med vegger kledd i ulike typer panel, stiftet tapet og en stor åpning til et annet rom som bare var tettet igjen med en sponplate, ikke veldig pent altså.

Se før bilder  …

Rommet har kjempepotensiale, det er stort, luftig og stille. Men slik det sto var rommet  lite lunt og koselig. Ettersom vi var i oppussings steamen var det fristende å ta tak i det gamle soverommet så snart som mulig. Jeg ønsket meg rett og slett et lunt, koselig og nyoppusset soverom til jul.

Og i november gikk startskuddet! Målet var å ha soverommet ferdig til desember og årets julefeiring som var på småbruket. Planleggingen var i full gang og alle farge, material og møbelvalg var i gang.

Parallelt med bestilling av materialer og design begynte vi å rive listverk og demontere strømmen. I en oppussings prosess må man huske på at visse materialer har endel bestillingstid, men i løpet av 2-3 uker hadde vi alt i hus fra Proffvegg platene fra Huntonit, listene fra Byggdekor til stoffene fra Mulberry Home.

Fargevalget var en stor del av hele prosessen og veldig avgjørende for sluttresultatet. Veggfargevalget påvirker resten av valgene i rommet som farger og mønstre på tekstiler som er en stor del av inventaret i et soverom. I episode 3 skal vi ta et dypdykk i farge valg og maling. Men før det skal rommet forberedes og veggplater monteres.

Siden det kom inn mye respons og tilbakemeldinger etter oppussingen av stuen bestemte jeg meg for å dokumentere det nye prosjektet enda tettere. Hele prosessen er fotografert og filmet. I løpet av de neste 3 ukene deler jeg hele prosessen her på bloggen, Facebook og film serie på Youtube og Instagram.

Nå er filmene redigert og i dag deler jeg «episode 1, planlegging og startskudd» på alle kanaler.

Her er link til Youtube og den første filmen.

Jeg gleder meg masse til å dele hele prosessen og håper å inspirere samt komme med noen gode tips til en effektiv og lett gjennomført oppussing man kan gjøre selv.

Ha en strålende søndag!

Klem Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *