Nytt Soverom, del 2: Nye vegger på 1,2,3.

Da er det full tut og kjør, oppussingen er i gang for fullt. Fra rivning i forrige innlegg er tiden allerede inne for oppbygging. Nå skal veggen plates med Proffvegg plater fra Huntonit.

Utgangspunktet viste jeg i forrige innlegg. Det var panel med ulikt utrykk og farger i hele rommet. Nå skal rommet få et helhetlig utrykk med flotte glatte vegger som er klare for maling rett etter montering.

Monteringen tar heller ikke lang tid. Mange tror man er nødt til å bruke gips som må sparkles i skjøter for å så slipes og sparkles igjen og slipes. I en slik prosess tar det ønskede resultatet mange dager å montere. Dette er ikke tilfelle, ikke når man bruker Proffvegg platene fra Huntonit. Huntonit leverer masse ulike veggplater i ulike farger og design, for mer informasjon om utvalget besøk hjemmesiden her.

Slik går du frem med montering:

 1. Første veggplate skrus opp på vegg eller reisverk.
 2. En limstripe med trelim påføres i skjøten.
 3. Ny plate plasseres i skjøte og klikkes på plass. Ved behov hamres platen lett i siden med en kloss slik at skjøten mellom platene blir nesten helt usynlig.
 4. Neste plate skrus i veggen og slik går du videre frem.
 5. Når alle plater er montert slipes i skjøtene lett for et helt gjevn overflate. Du har et perfekt resultat på 1,2,3

Klikk her  for å se videoen på YouTube, i filmen deler Pål og jeg masse fra noteringen og viser hvor lett det er å sette opp en ny vegg raskt!

Jeg har i flere år sverget til disse veggplatene i min jobb i fotostudio og vært veldig fornøyd med kvaliteten. Det var da et soleklart valg når jeg trengte å plate inn et rom i mitt hjem. Veggplatene heter Proffvegg men man skal ikke la seg skremme av navnet og to at det er kun snekkere som kan montere produktet. Jeg som amatør og hobby snekker klarer like lett å sette opp veggplatene. Proffvegg navnet forteller kun om den høye kvaliteten veggplatene har, dette er faktisk veggplater proffene velger å bruke fordi det er solide og av høy kvalitet.

Veggplatene er i tillegg anbefalt av Norges astma og allergiforbund og det oppleves trygt ettersom jeg sover på rommet og tilbringer derfor 1/3 av døgnet der.

Rommet var klart for første strøk med maling bare etter noen få timer med montering, det er faktisk helt utrolig!

For mer inspirasjon i forhold til bruk av veggplater besøk nettmagasinet til Byggma her.

Jeg velger å male rommet et strøk før vi monterer lister mot tak, gulv, vinduer, dør og på vegg. Dette for et jevnt første strøk. I neste episode maler jeg rommet, følg med å se hvordan utrykket i rommet forandrer seg raskt!

Ha en super fin kveld!

Klem

Annette

2 Comments

 1. Rolf Egil Håvimb

  Hei!
  Har du noen bilder av skjøtene etter at veggen er ferdig malt? Er veldig interessert i disse veggene, men litt redd for at skjøtene synes for godt.

  1. Annette Nordtsrøm

   Hei Rolf, det har jeg ikke bilde av fordi det er ikke skjøter som synes etter veggplatene er malt. jeg gikk over skjøtene med fint sandpapir etter montering og før maling og det gjorde susen.jeg er veldig tilfreds! =) Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *