Nytt Soverom, Episode 3: fargevalg og maling

Da var de nye veggplatene montert og klar for maling. Proffvegg platene kommer ferdig grunnet så etter lett sliping av skjøtene er det klart for maling i den utvalgte fargen. Det er ikke alltid like lett å velge farge til et rom. Jeg gikk noen runder før jeg hadde tatt det endelige valget.

Jeg hadde bestemt meg for å velge en av de nye fargene til Jotun Lady, det er flere farger i den nye kolleksjonen for 2020 som er utrolig vakre. Det jeg var usikker på var om valget skulle falle på en lys varm nyanse eller en litt dypere og kaldere valør. For å komme frem til riktig fargevalg var det viktig å se den opp mot møbler og stoffer som skal inn i det nye rommet. Mye av møblene er gjenbruk og fund jeg har gjort på loppis, bruktmarkeder og auksjoner i tre og marmor.

Se filmen på Youtube fra malings prosessen her!

Men det møblet som påvirket det endelige farge og stoffvalg var Emma stolen jeg har arvet, den var trukket i et mørkeblått stoff. Til stolen og stoffet følte jeg at fargen 5490 Serene Blue fra Jotun Lady ble perfekt, da kan jeg spille videre på en miks av blåtoner i rommet. Serene Blue er en farge med balanse og harmoni. Den er ganske dyp og skaper en dempet og rolig atmosfære noe jeg synes er spesielt viktig på et soverom. Med malingstypen Pure Color Supermatt får veggene et mykt og eksklusivt utseende. I tillegg har malingstypen en unik fargegjengivelse, det er veldig viktig for meg!

Siden gulvet og taket var malt tre panel som jeg likte godt valgte jeg å beholde det. Overflatene var malt hvite og det ønsket jeg å videreføre inn i det nye interiøret. Taket ble slipt og malt opp igjen med Jotun Lady Supreme Finish men med et mattere sluttresultat enn før. Denne gangen valgte jeg glans 15 som er silkematt.

I første omgang fikk veggen et strøk maling før listene ble montert. Jeg har valgt ut listverk som også skal monteres på vegg for å skape et mønster og innramming. Dette gir rommet et klassisk utrykk og hotell følelse. Etter montering av lister blir rommet malt i et par strøk til.

I neste episode skal jeg dele hele listeprosessen, følg med for dette tipset blir superspennende å dele!

Ha en fin fin søndag!

Klem

Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *