Prosjekt Kjøkkenhage, del1

Det har vært en rar vår så langt i år. Med unntakstilstand og hjemmekontor har jeg kriblet etter noe å gjøre etter at arbeidsdagen er over. Jeg har lenge drømt om en skikkelig grønsakshage her på småbruket og i år var tiden inne for å gjennomføre et slikt prosjekt.

I hagen på sydsiden av gårdshuset har det helt tydelig vært en kjøkkenhage før. Her fant jeg plutselig en stor rabarbra som vokste inne i en villvokst hekk. Og så står det 7 store ripsbusker her som jeg har høstet bær fra i flere år.

I fjor satte jeg poteter i en pallkarm og blomster i en annen ved siden av de gamle ripsbuskene. Og jeg ble virkelig overrasket over mengden poteter vi fikk ut av kun en pallkarm. Jeg hadde faktisk poteter helt til jul! Siden dette var så vellykket fikk jeg lyst til å dyrke mer i denne delen av hagen. Men jeg skjønte at hvis jeg skal gjøre dette så krever det en skikkelig arbeidsinnsats.

Hekken som har vokst seg helt vill og enorm har lange røtter så her må hele området graves opp med maskin for å ha et godt utgangspunkt.

Når det var gjort kunne jeg måle opp området for å så tegne en plan for den nye kjøkkenhagen. Det er lurt å tegne opp en slik plan i mål så man ser hva man får plass til før man går i gang med innkjøp.

For å holde motivasjonen oppe gjennom hele prosjektet drømte jeg meg bort i vakre og inspirerende bilder på Pintrest. Slik ble mitt moodboard. Her kan du besøke min Pintrest side for mer inspirasjon.

I dette innlegget deler jeg kun starten av prosjektet, dette blir helt klart en serie med flere innlegg som jeg poster utover våren. Og forhåpentlig kan jeg dele masse inspirasjon fra en bugnende kjøkkenhage senere i sommer og høst.

Jeg lager også korte videosnutter fra prosjektet, her er episode 1 som jeg har lagt ut på YouTube.

Gleder meg masse til å vise neste trinn fra prosjektet. Håper at du blir inspirert til å dyrke selv også, dette kan gjennomføres i alle hager og også i mindre skala på balkong.

Det å jobbe i hagen er bra trening men også terapi.

Ha en strålende 1 mai helg!

Klem Annette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *