Sommerens vakreste servise

Sommeren har vist seg fra sin beste side de siste dagene. Det har rett og slett vært helt aldeles nydelig med sol, varme og lange lyse kvelder. Hjemme hos meg flytter rett og slett store deler av livet ut i hagen.

Det å nyte en croissant, makron og en frisk fruktsalat til en god kopp te er luksus. Men det som inspirer meg like mye som maten er dekkingen av bordet. Og dekkingen skal ikke være tidskrevende, det skal gå raskt. Men allikevel skal bordet være vakkert og inspirerende.

Når jeg dekket dette bordet bar jeg bare ut vasene med blomster jeg hadde inne og kastet på en linduk. Mitt favoritt servise denne sesongen er  Hammershøi Poppy fra Kähler, her er link til hjemmesiden.

Hammershøi Poppy er designet for å dekke et stilig bord med et kreativt, personlig preg, noe som passer meg perfekt.

De vakre akvarelltegningene av valmueblomster er håndmalt av designeren Rikke Jacobsen og overført til porselenet. Rammen har ingen ‘opp-ned’, så du kan variere bordekningens uttrykk fra tid til annen. Hammershøi Poppy serviset består av middagstallerken, frokosttallerken, asjett, dyp tallerken og krus.

Så på 1,2,3 hadde jeg et aldeles nydelig afternoon tea bord dekket i skyggen av syrinlunden på gården.

Etasjefatet er fra Ikea, bestikket og linduken fra Broste Copenhagen, og glassene heter Flow og er fra Holmegaard.

Jeg elsker å lage friske fruktsalater, noe som passer veldig bra i varmen.

Her er oppskriften på min røde fruktsalat:

RØD FRUKTSALAT

Dette trenger du:

Jordbær

Bringebær

Vannmelon

Moreller

Granateple

Lime

Melis

Vanilje Kesam

Slik gjør du:

Skjer opp jordbær og vannmelon i passe stykker. Del morellene i 2 og ta ut stenene. Kakk ut granateplekjerner og bland alt sammen med hele bringebær. Hell over litt lime saft og dryss over litt melis. Bland alt godt sammen. Server fruktsalaten med vanilje Kesam.

God sommer!

Klem Annette

2 Comments

  1. Så lekkert dekket bord! Fruktsalaten din likeså

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *